Proprietățile Comunității de Avere sunt într-o degradare continuă pentru că organizația reînființată pentru a redobândi clădirile și terenurile ce au aparținut celor 250.000 de locuitori de pe Valea Bistrei și Valea Timișului și Sebeșului, luate prin naționalizarea comunistă, nu și-a putut dovedi toate drepturile în Instanță pentru terenuri.
Am auzit de ani de zile de Comunitatea de Avere, a fostului Regiment Grăniceresc Româno-Bănăţean nr 13 din Caransebeş care a încercat printr-un comitet de conducere actual să-și redobândească proprietățile de care au beneficiat locuitorii celor 94 de comune foste grănicereşti în perioada confiniului militar. Unele clădiri au fost redobândite în Instanță, cum ar fi clădirea din centrul municipiului Caransebeș unde și-a avut și sediul, sau Hotelul Cerna, care a fost construit de către Comunitatea de Avere Grănicerească până la naționalizarea comunistă.
Potrivit președintelui, Vasile Corneanu Comunitatea de Avere nu mai funcționează de câțiva ani, procesele privind retrocedarea terenurilor fiind câștigate de către Primăriile cu care s-a judecat pentru că judecătorii au decis că nu există suficiente probe. Vasile Corneanu spune că nici el nu mai deține funcția de președinte, întrucât mandatul i-a expirat demult, iar Adunarea Generală formată din 250 de membri, nu se mai poate întruni. Acesta concluzionează că la ora actuală Comunitatea de Avere este doar pe hârtie, fără a beneficia de drepturi după toate terenurile pe care Comunitatea le-a deținut.