Comuna Socol pregăteşte terenul în caz de inundaţii. Localitatea Zlatiţa, cea mai expusă

După ce ploile abundente au făcut ravagii în orașul Oravița, județul Caraș-Severin fiind în continuare sub cod portocaliu de furtună, edilul comunei Socol ia toate măsurile necesare în încercarea de a ține apa cât mai departe de gospodăriile oamenilor. Cel mai mare pericol ar viza unul din cartierele localității Zlatița, aici oamenii construindu-și casele în lunca râului Nera.

„În momentul de față, utilaje din dotarea UAT-ului intervin pentru îndepărtarea vegetației pe DJ 571C. Vorbim aici de un tronson de 12 km. De asemenea, avem saci cu nisip pregătiți pentru a interveni. Nivelul fântânilor a crescut, însă nu atât de mult încât să ne alarmăm. Dacă lucrurile vor căpăta o turnură nefavorabilă, angajații Primăriei, voluntarii, viceprimarul, șeful SVSU Socol, precum și cei de la Apele Române vor fi prezenți în teren pentru a limita efectele fenomenului”, a explicat edilul comunei cărășene, Olghița Ghiță.

Cele mai mari probleme care pot apărea sunt în localitatea Zlatița deoarece vatra satului e la poalele Munților Locvei. Numărul gospodăriilor expuse riscului este de 40, acestea fiind situate la ieșire, pe malul râului Nera, la granița dintre România și Serbia.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Sursa foto: stiripesurse.ro.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/