Comuna Lăpușnicel, la ceas de sărbătoare

eveniment lapusnicel
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Dublă sărbătoare pentru comunitatea din Lăpușnicel, la final de săptămână. S-au marcat două momente importante din viața comunității.

Locuitorii comunei cărășene Lăpușnicel au participat vineri, 6 octombrie, la un moment semnificativ din viața comunității: sărbătorirea hramului bisericii și dezvelirea și sfințirea a două monumente – unul ridicat în memoria eroilor din cele două războaie mondiale, iar cel de-al doilea – bustul generalului Mihail Trapșa, comandantul Regimentului XIII de graniță Româno-Bănățean Caransebeș în perioada marilor confruntări dintre armatele imperiale austriece și otomane.

Printre invitații de la această sărbătoare s-a numărat și prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, care a apreciat modul în care autoritățile din Lăpușnicel au reușit să îmbogățească patrimoniul cultural al comunei, și chiar al județului, cu două obiective care vor rămâne mărturie peste generații.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Biserica și Armata au fost dintotdeauna două instituții fundamentale ale poporului român, instituții care i-au apărat mereu valorile, idealurile și identitatea națională. Astăzi (vineri, 6 octombrie n.r.) le sărbătorim împreună, creștini și militari, cu gândul la cei care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea noastră. În această zi, îmi doresc ca fiecare să-și îndrepte gândurile către cei care și-au dat viața în cele două mari războaie, pentru ca națiunea română să rămână puternică și demnă. Suntem datori să ne plecăm frunțile în faţa eroilor neamului şi să continuăm să prețuim valorile pentru care ei s-au jertfit. De acea sunt de apreciat eforturile autorităților locale care, pe lângă investiții în infrastructura modernă necesare într-o societate civilizată, își îndreaptă eforturile și spre astfel de realizări ce reprezintă un omagiu adus peste timp tuturor eroilor. În timp ce, din păcate, există în județul nostru administrații care neglijează monumentele pe care deja le au, iată că Primăria Lăpușnicel a reușit să îmbogățească patrimoniul cultural al comunei și chiar al județului cu două obiective care vor rămâne mărturie peste generații despre faptele înaintașilor noștri”, a fost mesajul prefectului județului.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/