Comuna Copăcele rămâne fără primar! Ion Ilie Hîrțaucă, invalidat de Judecătoria Caransebeș

Primarul comunei Copăcele rămâne fără mandat, chiar dacă oamenii l-au ales în 27 septembrie. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Caransebeș, însă nu este definitivă.

Ion Ilie Hîrțaucă a câștigat alegerile la diferență mare de voturi față de fratele său, Viorel Hîrțaucă (PNL), cu care se războiește de ani buni: 43,98% din voturi, față de 32,63%. Cel mai probabil, cei care au pierdut alegerile au contestat mandatul edilului, astfel că în 15 octombrie, dosarul primarului ales a ajuns în atenția Judecătoriei Caransebeș, care a solicitat informații suplimentare de la Prefectura Caraș-Severin.

Astăzi, instanța respinge cererea având ca obiect validarea mandatului de primar și „dispune invalidarea mandatului de primar al comunei Copăcele, judeţul Caraş-Severin, a lui Ion Ilie Hîrţaucă, declarat ales la alegerile locale din data de 27 septembrie, din partea Alianţei Pro Caraş-Severin”. Hotărârea se poate ataca, de către primarul ales, cu drept de apel în termen de două zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Caraș-Severin, potrivit art. 149, alin. 4 din OUG 57/2019, pronunţată astăzi, 20 octombrie.

leader board 728 x 90 px

Ion Ilie Hîrțaucă a primit o condamnare în anul 2018 pentru mai multe capete de acuzare, fiind suspendat din funcția de primar al Comunei Copăcele.