Comuna Cărbunari are nevoie de un primar tânăr. PNL are soluția: Andreea Ignat

În ultimii 20 de ani, comuna a fost condusă de un singur primar. Nu este nimeni vinovat că până acum nu s-a găsit un candidat capabil să câștige primăria. Liberalii speră să facă acest lucru în acest an, mergând pe mâna unei tinere, Andreea Ignat, care, deși a trăit mult timp în Reșița, se întoarce acasă deoarece acolo e locul în care s-a născut: Știnăpari.

În opinia candidatei PNL, în toți acești ultimi 20 de ani s-a făcut prea puțin în comună, iar ca o consecință a acestui fapt, tinerii au plecat care pe unde, iar rata natalității este zero.

„Actualul primar este în funcție de 20 ani, iar în acești 20 de ani satul nostru a cam bătut pasul pe loc, în sensul în care mi se pare prea puțin să te mulțumești cu un asfalt și cu faptul că ai iluminat public. Lucrurile au stagnat, deși comuna Cărbunari este situată într-o zonă extraordinară de munte. Avem un potențial turistic extraordinar. Nimeni nu și-a mai dat interesul în primul rând pentru infrastructura de acolo. Eu fac destul de des drumul acela și nu sunt singura care urcă un drum cu vitezele întâia și a doua. 10 km e prea mult pentru că până acolo poți să mergi cu o viteză un pic mai mare, dezinteres total. Pentru că eu îl și înțeleg pe actualul primar, dar sunt 20 de ani, iar în ultimele două mandate nu s-a mai văzut niciun fel de interes”, constată candidata.

Andreea Ignat consideră că nu este suficient să existe un cadru natural deosebit, atât timp cât lipsesc locurile de muncă, iar acest lucru este cauzat de neimplicarea administrațiilor de până acum.

„Noi avem forță de muncă plecată prin orașele învecinate, Timișoara, Reșița. Nimeni nu a avut interes să vorbească cu un investitor pentru a deschide un punct de lucru la Cărbunari. Mulți s-ar întoarce acasă, mulți ar veni să lucreze la ei acasă. Dar, vă repet, dezinteresul a dus la depopularea comunei. Oamenii sunt resemnați, au fost resemnați. Vestea candidaturii mele i-a trezit un pic la realitate și asta mă bucură. Prima dată au fost șocați. Șocați de ce? Șocați pentru că a fost concepția aceea, cine ar putea să îl înfrângă pe actualul candidat. Sunt convinsă că dacă ar fi vrut, ar fi putut mai mult, doar că nu a avut curajul acesta. Eu am avut curajul acesta și sunt convinsă că pot să îl înving pentru că am atuuri. Sunt tânără, am putere de muncă, am voință, vreau să fac ceva și nu vreau încă 4 ani doar ca să îmi iau pensia”, mai spune Andreea Ignat.

(E)

1000x100 (5)