Comuna Bucoșnița model de gestionare a gunoaielor, cu beneficiarii de ajutor social

Primarul comunei Bucoșnița, Vichente Suru a reușit în ultima perioadă să reducă la jumătate cheltuielile lunare privind gestionarea gunoiului menajer din localitate și satele arondate.

Edilul comunei Bucoșnița ne-a precizat că a început transportarea gunoiului la Lupac costurile reducându-se la jumătate:

„Am luat hotărârea refacerii licitației cu firma care a câștigat în urmă cu mai mulți ani contractul de gestionare a gunoiului pe raza comunei și satelor arondate. Firma care a câștigat contractul nu a făcut nici un demers până acum, astfel că am decis să colectăm gunoiul de la gospodării cu 3,4 beneficiari ai Legii 416,  pe care-i avem la Asistență Socială și cu autogunoiera noastră, săptămânal transportăm la Deponeul de la Lupac”, ne-a declarat Vichente Suru.

leader board 728 x 90 px

Edilul comunei Bucoșnița ne-a mai precizat că în viitorul apropiat contractele individuale vor suferi modificări în funcție de numărul de persoane care locuiesc într-o gospodărie și câtă cantitate se aruncă, pentru că prețul în prezent este modic, de 1 leu pe locuință.

Noi în prezent adunăm selectiv doar pet-urile, am achiziționat 15 containere unde locuitorii pot arunca aceste pet-uri, pe care noi le ridicăm la două săptămâni și le transportăm la Reșița. Hârtia, cartonul, sticla sunt o problemă, dar sperăm să rezolvăm și acest aspect.”, ne-a declarat primarul comunei Bucoșnița.

Edilul a mai adăugat că toată cheltuiala cu gestionarea gunoiului s-a redus de la 3.000 de lei la 1.500 de lei, pentru întreaga comună și satele Goleț, Bucoșnița, Petroșnița și Vălișoara.