Comuna Berzasca a ales continuitatea. Petru Nicolae Furdui, reales primar pentru a şaptea oară

Locuitorii comunei din Clisura Dunării au demonstrat încă o dată că, în cadrul alegerilor locale, omul este cel care primează în detrimentul partidului din care provine. Drept dovadă, chiar dacă a fost candidatul Pro România pentru șefia comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui a rămas la cârma UAT-ului pentru încă patru ani, acesta obținând un procent de 64% din numărul de voturi valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său liberal, Oliver Ieremici, a obținut un procent de doar 36%.

Despre cum au decursul lucrurile în ultima perioadă, dar mai ales ce spune procentul obținut la urne, edilul-șef reales să cârmuiască destinele celor din Berzasca a subliniat:

„Știam că nu va fi ușor, însă, cu ocazia fiecărei competiții electorale, am căutat să ne respectăm adversarul în sensul că i-am acordat atenția cuvenită, nu l-am subestimat și nu l-am desconsiderat. Au fost și tensiuni în timpul desfășurării procesului electoral. Am avut oameni care au venit din străinătate pentru a-și exercita dreptul cetățenesc, dar și tineri care au plecat în Timișoara și au revenit acasă pentru a-și alege viitoarea conducere. Sigur, nu au lipsit nici persoanele care nu aveau nicio treabă cu UAT-ul, ei venind special pentru a vota. Au fost presiuni şi asupra Serviciului Public de Evidență a Persoanelor. Până la urmă, comunitatea a arătat că nu își dorește ca altcineva să-i decidă viitorul. Majoritatea covârșitoare s-a pronunțat și a decis încotro se va-ndrepta comuna în următorii patru ani”.

Potrivit spuselor șefului administrației publice locale din Clisură, acesta a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local, lucru care va contribui la bunul mers al viitoarelor proiecte inițiate pentru comunitate.

În ceea ce privește situația la nivelul județean, primarul Furdui a detaliat:

„Un procent de 50,7% din voturile electoratului au mers pentru susținerea candidatului alianței Pro Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la șefia Consiliului Județean, candidatul liberal obținând un procent de 33,8%. Referitor la situația pentru Consiliul Județean, aceasta se prezintă după cum urmează:

– 44,6%: alianța Pro Caraș-Severin;

– 35,7%: PNL;

– 8,7%: PMP;

– 5,6%: PER”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/