Competiție grea! Gimnaștii lugojeni, la Campionatul European de juniori și seniori

gimnastica lugojeni

Gimnastica lugojeană va avea, la ediția din acest an a Campionatului European de juniori și seniori, doi reprezentanți care sunt legitimați la Clubul Sportiv Școlar Lugoj și Clubul Sportiv Municipal Lugoj și componenți ai lotului național de juniori de la Reșița, condus de profesorul lugojean Adrian Meleancă.

Din lotul României, care se va deplasa la Munchen, în perioada 14-21 august, fac parte Norbert Marcu (17 ani, format la CSȘ Lugoj) de la CSM Lugoj și Flavius Borca (16 ani) de la CSȘ Lugoj. Cei doi au fost prezenți în luna iulie, alături de gimnaști din alte 33 de țări, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care a fost găzduit de localitatea Banska Bystrica, din Slovacia, între 24 și 1 iulie. Competiția a reprezentat pentru lotul de juniori o repetiție înaintea europenelor.

Pentru competiția continentală, lotul de juniori va fi compus din cinci gimnaști. Alături de cei doi lugojeni anunțați de antrenorul Adrian Meleancă pentru europene, vor concura la aparate pentru România și David Puicea (16 ani) de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, Nicholas Țarcă (18 ani) de la același club din capitală, iar pentru încă un sportiv participarea va fi hotărâtă după ultimele verificări ale perioadei de pregătire, la antrenamente fiind prezenți șase gimnaști. “Concurența pentru calificările în finalele pe aparate va fi foarte mare, având în vedere că participă cei mai valoroși gimnaști, la ora actuală, de pe continent. Printre cei care se vor bate pentru medalii sunt sportivii din Italia, locul 1 la echipe în Slovacia, Marea Britanie, locul 2 și Elveția, locul 3. În ceea ce-i privește pe gimnaștii noștri de la lotul național de juniori, aștept de la ei, la europene, să aibă mai multă încredere că pot să obțină un rezultat bun, să se concentreze pe exerciții și să lucreze mai bine pe aparate cu cât mai puține greșeli”, a declarat Adrian Meleancă, coordonatorul lotului de juniori.