Compania Wizz Air este pregătită să redeschidă baza de la Timișoara. Se așteaptă decizia autorităților privind restricțiile de zbor

Compania Wizz Air a anunțat sâmbătă printr-un comunicat de presă că așteaptă decizia autorităților privind restricțiile de zbor pentru redeschiderea bazei de la Timișoara de 1 mai. Astfel, din 1 mai de pe pista de la Timișoara ar urma să decoleze și să aterizeze aeronavele, dacă autoritățile reglementează legea zborurilor către și dinspre România. 

Dacă legea va permite, zborurile spre Franța, Belgia, Spania, Germania, Italia și Marea Britanie vor fi reluate.

Reglementări pentru pasageri

Compania a anunțat că va introduce măsurile necesare pentru siguranța sănătății pasagerilor la operațiunea de check-in și la îmbarcare. De asemenea, se va încuraja ca toate operațiunile să fie efectuate online, inclusiv plata bagajelor adiționale, pentru a se evita orice interacțiune. Echipajul va fi dotat cu măști și mănuși pe durata zborului și va distribui șervețele de igienizare fiecărui pasager. Pentru cumpărăturile de la bord se va recomanda plata contactless pentru a reduce contactul fizic. Cât privește igienizarea spațiului, curățenia va fi efectuată zilnic, aeronava urmând să fie dezinfectată peste noapte, citează Mediafax din comunicatul oficial de presă.