Comoditatea se amendează! Vehiculele de orice tip, interzise pe malurile Timișului

Primăria a decis interzicerea traficului auto pe cele două părți ale râului Timiș, în intravilanul municipiului Lugoj. Administrația urbei a demarat noi demersuri pentru păstrarea curățeniei orașului.

„Este un aspect dezgustător, iar problema este legată de deșeurile abandonate pe malurile Timișului. Îi înțeleg pe pescari, le înțeleg pasiunea și faptul că este plăcut să pescuiești pe malurile Timișului, în centrul orașului, dar nu cu mașina. Vom interzice toate autovehiculele, până dincolo de diguri. Amenda pentru accesul cu autovehicule, ATV-uri, mopede și biciclete pe mal, în intravilan, este între 500 și 5.000 de lei.”, a declarat Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Referitor la gunoaiele lăsate de pescari pe mal, Claudiu Buciu spune că „pentru asta avem legislație. Eu nu înțeleg de ce e atât de greu să strângă într-o plasă gunoaiele și să le ducă la primul tomberon sau la tomberonul de acasă”.

47 de coșuri stradale și opt „clopote” pentru sticle

În context, edilul-șef a anunțat că în depozitul Primăriei s-au mai găsit 47 de coșuri stradale, care erau acolo din anii trecuți. „Nu știu de ce nu au fost montate. Societatea de la care au fost achiziționate trebuia să le și instaleze. Împreună cu colegii de la salubritate, am stabilit unde vor fi puse, astfel că le-am înlocuit pe cele degradate, iar restul le-am amplasat unde erau. Tot suplimentar s-au instalat opt clopote pentru deșeuri din sticlă, mai puțin geamuri”.

Primarul Buciu a reafirmat faptul că Primăria este în curs de elaborare a unei strategii de gestionare a deșeurilor pe termen mediu și lung. În consecință, instituția a angajat o societate franceză care are experiență foarte mare în acest domeniu. Va exista și o platformă pentru deșeurile provenite de la construcții și una pentru deșeurile „verzi”. Alături de containerele galbene și negre, primarul anunță și introducerea celor maro, pentru deșeuri biologice.