Comisioane de sute de milioane de euro! Contractele penale care au ruinat UCM Reşița, semnate de Chebuțiu!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Documentele ajunse în posesia redacţiei Express de Banat demonstrează, dacă se mai îndoia cineva, că Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda şi-au făcut de cap şi că au fost numiţi directori ai uzinei reşiţene având pus la punct de la bun început un adevărat plan infracţional.

Afacerea cu libanezul Said Baaklini este doar unul dintre şmenurile pe care Chebuţiu le-a făcut fără nicio teamă că va fi tras la răspundere. Este un prim semn că, la acea vreme, avea spatele acoperit. Poate tocmai de cei cărora li se tipăreau afişe electorale în birourile de la UCMR! Fostul director general, despre care se spune că e sclipitor în afaceri, a făcut totul la vedere. O simplă lecturare a contractelor semnate, spre exemplu, în afacerea motoarelor, demonstrează caracterul fictiv al acestora şi încercarea de a frauda bugetul de stat.

Contractul nr. 10/276C din 10.08.2010, încheiat între S.C. UCM Reşiţa S.A. şi S.C. Libarom Agri SRL, reprezentată de inculpatul Said Baaklini, avea ca obiect livrarea a patru motoare împreună cu componentele necesare punerii lor în funcţiune şi instrucţiunile tehnice de montaj general, astfel încât acestea să poată fi transformate în unităţi electrogeneratoare. Prin contract, UCMR s-a obligat să achiziţioneze şi să achite componentele şi instrucţiunile tehnice de montaj. Valoarea totală a acestor mărfuri a fost stabilită, în contract, la suma de 250 milioane euro!

Comision penal!

Chebuţiu a semnat apoi contractul comercial de comision nr.10/34 din data de 10.08.2010 cu S.C. Mike Trading & Investment SRL. Firma „fantomă” se obliga să prospecteze piaţa, să intermedieze, să negocieze, să achiziţioneze şi să vândă, în numele şi pe seama UCM Reşiţa SA, tot către UCM Reşiţa SA, aşa-zisele componente necesare punerii în funcţiune a motoarelor, precum şi instrucţiunile tehnice ale acestora. Valoarea acestui contract a fost stabilită la 100 milioane de euro + TVA! DNA a arătat că acest contract de comision este pur fictiv, S.C. Mike Trading & Investment SRL nerealizând practic nicio activitate concretă în respectiva operaţiune comercială, astfel încât nu exista niciun motiv economic pentru încheierea unui astfel de contract. Suma de 100 milioane de euro + TVA a fost facturată efectiv de S.C. Mike Trading & Investment SRL către UCM Reşiţa SA, prin factura nr. 540/28.08.2010.

Hârtii fictive

1000x100 (3)

Chebuţiu a mai semnat cu mâna lui şi contractul nr. 10/35 din data de 10.08.2010, încheiat între UCM Reşiţa SA şi S.C. Mike Trading & Investment SRL, reprezentată de omul lui Baaklini, Mohammed Rajed Sharif. Acest contract este o urmare a contractului prin care, intermediarul, S.C. Mike Trading & Investment SRL, se obliga să găsească un furnizor pentru instrucţiunile tehnice de montaj a motoarelor respective. După cum observă Parchetul, intermediarul s-a adus pe sine însuşi ca şi furnizor. Valoarea instrucţiunilor tehnice a fost de 2 milioane euro + TVA!”, a arătat judecătorul care l-a condamnat pe Chebuţiu la cinci ani de puşcărie. S.C. Mike Trading & Investment SRL a emis în baza acestui contract, factura nr. 541/28.08.2010 referitoare la valoarea de 2 milioane euro + TVA!

Piese pe hârtie!

Acelaşi Adrian Chebuţiu a parafat contractul nr. 10/01, tot din data de 10.08.2010, încheiat între UCM Reşiţa SA şi S.C. Beta Trading & Investment SRL, pentru furnizarea aşa-ziselor componente necesare punerii în funcţiune a celor patru motoare. Valoarea aşa-ziselor componente, stabilită prin contract, a fost de 143 milioane euro + TVA! Suma uriaşă a fost facturată către UCMR! Piesele care făceau obiectul contractului nu au existat niciodată în realitate, ci doar pe hârtie!

Ca urmare a tuturor acestor contracte fictive, în baza facturii emise de UCMR în 31.08.2010, S.C. Libarom Agri SRL a solicitat în cadrul decontului privind taxa pe valoarea adăugată pe luna septembrie 2010 restituirea de la bugetul de stat a TVA-ului aferent facturii respective, adică suma de 253.749.507 lei, echivalent a 60 milioane euro!

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/