Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților, adusă de Marius Damian în Caraș-Severin

comisia de invatamant teregova (3)
timisoara capitala 2023

Educația a fost cuvântul de ordine joi, în comuna Teregova, acolo unde s-a desfășurat ședința Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, la inițiativa lui Marius Damian, membru în această comisie parlamentară.

Întrunirea Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților a avut loc ieri, la Teregova, acolo unde s-au reunit cadrele didactice din comună, conducerea ISJ Caraș-Severin și reprezentanți din rândul elevilor. Ședința a avut loc într-o notă familiară, discutându-se despre problemele cu care cadrele didactice, elevii și Inspectoratul Școlar se confruntă. S-a discutat despre legile educației, despre amendamentele depuse la aceste legi, iar cei prezenți au putut adresa întrebări membrilor Comisiei de Învățământ. Prezenți au fost și primari din Caraș-Severin, dar și deputatul Silviu Hurduzeu, președinte PSD Caraș-Severin, și vicepreședintele formațiunii, Ionuț Popovici.

De asemenea, s-a discutat despre dezbaterea ce va avea loc la Camera Deputaților, la cererea elevilor, referitoare la implementarea Statutului Elevilor, iar Maria Damian, director al Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, a fost rugată de către deputatul Dumitrița Gliga, președinta Comisiei de Învățământ, să desemneze doi elevi care sunt așteptați la Comisia de Învățământ atunci când se va dezbate Statutul Elevului.

comisia de invatamant teregova (1)

Au fost aduse în discuție probleme precum: salarizarea în educație, întrucât urmează legea salarizării unitare, problema burselor școlare, iar atât cadrele didactice, cât și elevii au venit cu întrebări pertinente, legate de Evaluarea Digitală, rolul evaluării în clasa a 6-a și altele, la care membrii comisiei au răspuns detaliat.

Nu în ultimul rând, la această ședință s-a discutat despre Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, întreaga Comisie de Învățământ adresând felicitări primarului Maria Damian pentru reabilitarea completă a celor 4 corpuri școlare.

Cuib de vise 1000x100

După ședință, membrii Comisiei au fost conduși de gazde, primarul comunei, Maria Damian, și de deputatul Marius Damian, într-o vizită la Biserica „Sfântul Dumitru” din Teregova, acolo unde au fost întâmpinați de cei doi preoți ai lăcașului de cult.

La final, membrii comisiei au luat parte la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ghiță Copăceanu Moșu” la Căminul Cultural din Teregova, unde a avut loc și o festivitate de premiere a elevilor Liceului „Sf. Dimitrie” pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele naționale și la alte concursuri unde elevii din Teregova au avut performanțe.

Vizita de lucru la Teregova a Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților a fost una de succes, iar toți participanții au felicitat organizatorii și au anunțat că se vor întoarce cu drag la Teregova, dar și că vor lua în calcul toate problemele dezbătute la ședință.

comisia de invatamant teregova (2)