Comisarul european Corina Crețu a căutat în zadar asfaltul care l-a impresionat pe ministrul Cuc!

Cei câțiva metri pătrați de asfalt turnat pe DN57, din care ministrul Transporturilor a făcut o mare reușită, înseamnă doar praf în ochii cărășenilor lipsiți de speranță!

Banii europeni, sute de milioane de euro, rămân necheltuiți, iar drumul spre Clisura Dunării va continua să fie o rușine. Cam asta e concluzia după ce Corina Crețu, comisar european și candadit din partea Pro România pentru Parlamentul European, a dezvăluit lipsa de interes a Guvernului Dăncilă pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii din fonduri UE. „În ultima perioadă a devenit o modă de a face din țânțar armăsar. Eu nu mi-aș fi putut închipui niciodată să văd la Guvernul României organizate cu atâta fast apeluri de proiecte. Apelurile le faci către beneficiar, dar fără să fie chemată presa. Pur și simplu sunt lucruri care ar fi trebuit făcute de mult și acum, pe ultima sută de metri, vor să demonstreze că au făcut ceva. Pe site-ul Comisiei Europene sunt proiectele din fiecare județ, rata de absorbție. Mi se pare că domnul acesta, Cuc (n.r. – Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor), are o abordare complet greșită. În fiecare zi nu face decât să mă atace. Foarte bine, să mă atace, dar să se vadă aceste drumuri!”, a comentat Corina Crețu.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Transporturilor, convins de câțiva metri pătrați de asfalt turnat pe DN 57: „Lucrările sunt de amploare și de foarte bună calitate!”

Miniștrii Dezvoltării, Transporturilor și Agriculturii îi mint pe cărășeni cu nerușinare! Credibilitatea Guvernului PSD merge vertiginos spre zero!

Comisarul european s-a referit cu ocazia vizitei sale în Caraș-Severin și la scuzele pe care Răzvan Cuc le găsește mereu pentru lipsa marilor proiecte pe infrastructura în transporturi. „Cum poți să dezinformezi lumea, să spui că noi, Comisia Europeană și eu personal, blocăm proiecte care nu sunt depuse și așa mai departe. La capitolul infrastructurii, orice om poate vedea singur cum călătorește, în ce spitale merge și așa mai departe. Eu am văzut oameni care au reușit să atragă fonduri europene și alții care nu au reușit să atragă pentru că nu au avut suficiente relații la București. Așa ceva nu este posibil într-o țară normală, civilizată, ca primarii să fie la mână celor de la București. Nu este posibil! În Germania, Franța se alocă în fiecare regiune, este autoritate de management. Este dreptul suveran al fiecărei țări, cum se organizează administrative-teritorial, dar eu vă spun că actuala organizare a României este foarte păguboasă din punct de vedere al absorbției fondurilor europene. La noi, fiecărui primar i se spune că nu sunt bani, în al doilea rând, de la Fondurile Europene îi trimit la Ministerul Dezvoltării Regionale, de la Ministerul Dezvoltării Regionale înapoi. Există o lipsă de cooperare între ministere și de coordonare între ministere absolut nemaiîntânită. E un haos total la care sper să-i punem punct cât mai curând posibil!”, a mai afirmat Corina Crețu, numărul doi pe lista Pro România la alegerile din 26 mai.

banner 970 x 250