Comisarii ANPC au pus lacăt pe nesimțirea din Băile Herculane!

anpc baile herculane
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Li s-a întors stomacul comisarilor ANPC în restaurantul Vasy XXXL, dar nici în localurile cu pretenții din Băile Herculane nu au găsit altceva decât pericol pentru turiști!

Controalele privind modul de respectare a prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea produselor alimentare ușor perisabile desfășurate în perioada 1 iunie – 15 septembrie au vizat 38 de operatori economici din Caraș-Severin. Nicio surpriză, bătaia de joc la adresa clienților e la cote maxime. S-au aplicat 26 de avertismente şi 44 de amenzi contravenţionale în cuantum total de 134.000 lei. A fost aplicată totodată măsura de retragere din circuitul consumului uman a produselor cu abateri în cantitate de 120 kg și s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constatate la 12 operatori economici (Only Red Geo S.R.L. / Băile Herculane, L.M.P. Dimitrios S.R.L. / Băile Herculane, Sanja&Bosco S.R.L. / Liubcova, Comalex S.R.L. / Reșița, Versay S.R.L. / Băile Herculane, Catltleya Roxana SRL / Reșița, Sind Tour Trading S.R.L. Băile Herculane, Rafisan Strand S.R.L. / Băile Herculane,  Cristescu Ada Kaleh SRL / Cornea, Societatea Cooperativă Dalboșeț, Handy Snepp Care SRL / Reșița).

„Principalele abateri constatate au fost utilizarea în blocul alimentar a unor materii prime cu data durabilității minimale depășită sau fără data durabilității minimale sau cu nerespectarea condițiilor de păstrare, nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare la produsele alimentare comercializate (ciocolată, sucuri, bere, apă minerală, carne și preparate din carne), comercializarea unor produse alimentare nesigure și/sau periculoase, cu modificări organoleptice, nerespectarea prevederilor art. 6, aliniatul 1 din Legea laptelui și a produselor lactate nr. 307/2022 cu privire la comercializarea produselor pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate, într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate față de laptele și produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conținutului acestor produse.”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar-șef CRPC Regiunea Vest.

promovare banner maxagro

În cazul unor operatori economici s-a constatat lipsa autorizației DSVSA pentru comercializarea produselor alimentare, precum și existența practicilor comerciale incorecte în sensul inducerii în eroare a consumatorilor cu privire la caracteristicile produsului și a compoziției preparatelor culinare.

publicitate tmc 640