Comenzi online de droguri, livrate în Timișoara! La ușă a bătut DIICOT

Mai multe locuințe din Timiș și Gorj ale unor suspecți de trafic cu droguri au fost percheziționate, astăzi, de DIICOT. Zeci de mii de euro și mai multe pastile și substanțe interzise au fost confiscate. 15 persoane au fost duse la audieri, suspectate că ar face parte din rețeaua infracțională.

Procurorii DIICOT Timișoara și ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au percheziționat, astăzi, 13 domicilii din Timiș și Gorj ale unor persoane suspectate de trafic cu droguri. În urma verificărilor, anchetatorii au confiscat 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de pastile de ecstasy, două grame de amfetamină, 4 grame de cocaină, 20 de grame de cannabis și 22.100 de euro.

Rețeaua de aprovizionare funcționa încă din 2018, potrivit anchetatorilor, și se ocupa cu aprovizionarea, preluarea, transportul, depozitarea, prepararea și comercializarea substanțelor interzise. De crearea rețelei s-a ocupat o singură persoană. Aprovizionarea cu drogurile de risc, de mare risc, substanțe psihoactive, cannabis, amfetamină, ecstasy și cocaină se făcea prin comenzi pe internet la site-uri de profil din Olanda și China.

În urma acțiunii, 15 persoane suspectate că fac parte din rețeaua infracționale au fost duse la audieri. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad, Caraș – Severin și Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ”Glad Voievod”.