Comemorarea părinților României Mari, pe Muntele Mic la un secol de la naștere

Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” s-a aflat astăzi pe Muntele Mic. La aproape 1.700 de metri, medicii militari au fost la dispoziția pelerinilor la Crucea Monument de pe Muntele Mic. Tradiționalul pelerinaj a fost organizat în memoria eroilor români, făuritori ai Marii Uniri din 1918.

După oficierea Sfintei Liturghii, personalul medical din Spitalul Clinic Medical de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara a oferit consultaţii medicale gratuite, astfel: O.R.L., cardiologie, analize glicemie, saturaţie oxigen, determinare tensiune arterială, efectuare de E.K.G. De asemenea, echipa medicală a Centrului de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului a prezentat demonstrativ manevre de prim-ajutor, salvatoare de viaţă.

Oamenii au fost impresionați de gestul cadrelor medicale și au stat la rând pentru consultații medicale.

„Încă o acțiune plină de suflet. Una din multele știute și mai puțin știute gesturi pline de umanitate cu care ne-au obișnuit o mână de oameni care onorează prin acțiunile lor armata română. Mă înclin în fața dumneavoastră”, a menționat Tanța Blănaru, pe pagina de Facebook a medicilor.

Caravana medicală„Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale şi susţinut de Direcţia Medicală.

Crucea-monument înfiptă în creasta falnică a Muntelui Mic veghează de peste 80 de ani peste Banat. Astăzi Episcopia Caransebeșului a invitat la comemorarea părinţilor României Mari, la un secol de la naştere.

În ultimii 12 ani, acest munte a primit o zi de sărbătoare, la praznicul înălțării Sfintei Cruci. Anul acesta, mai mult poate decât oricând, pe Crucea Monument de pe muntele bănățenilor s-a zărit mai profund pomelnicul cu numele Ziditorilor Marii Uniri din 1918.

Procesiunea recunoștinței pentru eroii bănățeni jertfiți pentru marele ideal național a fost organizată de către Episcopia Caransebeșului, împreună cu Brigada 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal”. Cu această ocazie, au fost depuse coroane de flori alături de ceremonialul religios și militar.

Militarilor de la Brigada 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara s-au alăturat și efective ale Ministerului Apărării Naționale, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraș-Severin și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

tmc 640