Colterm primește încă două milioane de euro de la Primăria Timișoara

Colterm Timisoara companie locala de termoficare

Primăria Timișoara intenționează să vireze, în perioada următoare, încă zece milioane de lei în conturile Colterm, în vederea asigurării stocurilor pentru iarnă.

Colterm va primi o sumă importantă de bani de la Primăria Timișoara. Mai precis, în conturile societății de termoficare vor intra zece milioane de lei, în perioada următoare, pentru acoperirea pierderilor tehnologice induse, aferente anului trecut. Potrivit Primăriei Timișoara, această sumă de bani va ajuta Colterm să asigure stocuri suficiente pentru următorul sezon de iarnă.

În contextul unei piețe energetice imprevizibile, ce înregistrează fluctuații mari de preț la materiile prime (în special gaz și cărbune), fiind de așteptat ca prețurile la combustibili să crească în perioada următoare, conducerea Primăriei Municipiului Timișoara este decisă să vireze în conturile Colterm încă 10 milioane de lei, începând chiar din această vară. În ultimele luni, compania de termoficare a făcut eforturi semnificative în vederea asigurării unui stoc suficient pentru sezonul de iarnă 2023-2024. În acest moment, Colterm are înmagazinate peste 36.000 tone de cărbune și aproape 72.000 MWh de gaz. În comparație cu situația de anul trecut, stocurile de cărbune sunt aproape duble, iar cele de gaz, înmagazinate în depozite subterane, sunt de peste 6,5 ori mai mari”, a informat instituția.

1000x200 dacus 02

De la începutul acestui an, Primăria Timișoara a sprijinit Colterm cu aproape 140 milioane de lei. 112 milioane lei reprezintă subvenții la facturile timișorenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare și 26 milioane lei, pierderi tehnologice induse.

Propunerea de a vira cele zece milioane de lei în conturile Colterm va fi supusă aprobării Consiliului Local Timișoara în următoarea ședință de plen, care va avea loc miercuri, 9 august, de la ora 17.00.

publicitate si promovare online banner maxagro