Colterm prelungește contractul cu furnizorul de gaz până săptămâna viitoare

colterm 2

Nu există niciun pericol pentru oprirea căldurii și a apei calde în locuințele timișorenilor racordați la sistemul centralizat, dă asigurări directorul Colterm. Potrivit lui Cristian Mîțu, joi se semnează un contract adițional prin care se prelungește furnizarea gazului către companie până săptămâna viitoare, miercuri. 

Contractul actual cu furnizorul de gaz este în vigoare până sâmbătă, iar prelungirea acestuia se va face cu încă 4 zile.

„Noi am semnat astăzi documentația pentru un nou act adițional, pentru 4 zile, și vom trimite spre semnare către furnizor. Am avut discuțiile, e o formalitate pe care o îndeplinim astăzi. Vom avea și după ziua de miercuri apă caldă și căldură, dar orice act adițional pe care îl semnăm trebuie plătit în avans și în funcție de lichiditățile pe care putem să le adunăm, în special ajutorul care vine din partea primăriei, așa se încheie documentele. În ceea ce privește stocurile de cărbune, sunt în derulare contracte de aprovizionare. Funcționăm. Nu sunt probleme aici. Lucrăm momentan cu 2 furnizori și suntem în curs de semnare și cu al treilea.”, a declarat Cristian Mîțu, directorul interimar al Colterm.

leader board 728 x 90 px

De altfel, joi după-amiază este programat un plen al consilierilor locali în care Executivul propune aprobarea unei rectificări bugetare, prin care alocă 15,3 milioane de lei pentru asigurarea costurilor furnizării gazului. Banii provin din economii care urmează să se facă, spun reprezentanții primăriei, astfel:  3 milioane lei  de la cheltuielile de personal, 2,5 milioane lei din fondul de rezervă, 3,7 milioane lei de la Salubritate, 2 milioane lei  din bugetul de la Spații verzi, 1,5 milioane lei de la Iluminat public, iar 500.000 lei de la Asistență Socială. Alți 1.215.000 lei au venit de la CJT, din fondul de rezervă.

Suma aceasta, 15,3 milioane de lei, acoperă factura de combustibil pe care Colterm trebuie să o plătească pentru două săptămâni, în condițiile în care producția a trecut preponderent pe cărbune. Așa că primăria așteaptă și ajutorul de la Guvern.

Tot joi, consilierii locali iau în discuție și scumpirea gigacaloriei. Executivul primăriei propune dublarea ei, consilierii PNL au anunțat deja că vor susține majorarea prețului cu doar 20%.