Colterm poate folosi ultima tranșă de bani alocată de Guvern. Consiliul Local Timișoara și-a dat acordul

Cei aproape 20 de milioane de lei alocați de către Ministerul Dezvoltării pentru susținerea termoficării din Timișoara pot fi utilizați de către Colterm. Asta după ce consilierii locali și-au dat acordul ca banii să fie transferați de la primărie în contul societății de termoficare.

Colterm a primit un nou sprijin financiar important de la Guvern. În această săptămână, Ministerul Dezvoltării a alocat aproape 20 de milioane de lei Primăriei Timișoara cu scopul susținerii sistemului centralizat de termoficare. Asta în condițiile în care capitala Banatului se confruntă cu „situații deosebite în furnizarea agentului termic, generate de scumpirea gazelor naturale”, transmiteau reprezentanții ministerului.

Însă banii au intrat în conturile Primăriei Timișoara care, potrivit legislației, are la dispoziție trei zile să transfere suma către Colterm. În aceste condiții, miercuri seara a fost organizată o ședință „de îndată” a Consiliului Local Timișoara. Astfel, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre cu privire la înregistrarea sumei de la Guvern în contul de venituri al bugetului local. Apoi, s-a decis ca cele aproape 20 de milioane de lei să fie transferate în conturile Colterm. Proiectele au trecut fără ca aleșii locali să se certe pe marginea lor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Aș vrea să nu uitați, iar cetățenii Timișoarei trebuie informați corect. Este a doua oară când Guvernul liberal ajută Coltermul și Primăria Timișoara în decurs de patru luni. Dacă stăm să calculăm pe cifre, ați preluat Colterm cu 100 milioane lei datorii, 60 de milioane lei le-ați primit de la Guvern. Deci, nu aș vedea niciun motiv să nu redresați compania, deși așteptăm acel plan de redresare făcut de colegul dvs. de partid. 60% din datorii sunt oarecum acoperite de Guvern, iar asta înseamnă că iarna viitoare le puteți promite încă de pe acum timișorenilor că vor avea căldură”, a afirmat Adrian Lulciuc, consilier local PNL.

Lulciuc a fost corectat de viceprimarul Ruben Lațcău, care a precizat că „datoriile Colterm la începutul anului 2020 se ridicau undeva la suma de 350 milioane lei”.

 

banner 970 x 250