Colterm, oficial în insolvență. Decizia Tribunalului Timiș

După ce reprezentanții Colterm au depus, săptămâna trecută, o cerere privind intrarea în insolvență a societății, iată că astăzi Tribunalul Timiș a decis să deschidă această procedură. Totuși, magistrații au desemnat un alt administrator judiciar decât cel dorit de Primăria Timișoara.

Este oficial! Începând de astăzi, Colterm se află în insolvență. Decizia a fost luată de către judecătorii Tribunalului Timiș, după ce reprezentanții societății de termoficare au depus o cerere privind deschiderea acestei proceduri, săptămâna trecută.

Deschide procedura. Desemnează administrator judiciar provizoriu consorțiul format din practicienii în insolvență Alfa & Quantum Consulting SPRL (lider de consorțiu), Maestro SPRL și Insolvein SPRL. Conform dispozițiilor art. 59 alin. 3 din Legea nr. 85/2014 stabilește termen pentru verificarea stadiului procedurii la data de 17.02.2022”, scrie în soluția pe scurt a Tribunalului Timiș.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, primarul Dominic Fritz anunța că societatea Colterm va intra în insolvență în speranța că va putea fi salvată, având datorii uriașe. Edilul-șef preciza că judecătorilor li se va propune ca de insolvență să se ocupe firma RomInsolv, dar iată că magistrații au fost de altă părere.