Compania de termoficare a Timișoarei a încheiat cu bine, marți, sezonul de încălzire. Colterm anunță că pe perioada de vară se vor realiza o serie de reparații la instalații.
Colterm a oprit marți căldura din caloriferele timișorenilor, odată cu finalizarea sezonului de încălzire. Compania anunță că va efectua o serie de reparații în această vară și că cea mai mare realizare a fost cumpărarea certificatelor de poluare aferente anului trecut.
„Pe perioada de vară să efectuăm o serie de reparații la instalațiile destinate producerii de energie termică și la rețele, așa încât viitorul sezon de încălzire să înceapă și să se deruleze fără sincope majore. Pe această cale, dorim să le mulțumim încă o dată abonaților noștri pentru încrederea și înțelegerea acordate și să îi asigurăm că vom face în continuare eforturi pentru a livra servicii de calitate. Mai dorim să subliniem că nu a fost un sezon lipsit de provocări, însă am reușit să depășim obstacolele și să asigurăm continuitatea sistemului de termoficare timișorean. În acest sens, cea mai recentă realizare și poate cea mai importantă a fost achiziția certificatelor de poluare EUA, respectiv îndeplinirea în totalitate a obligațiilor de mediu privind certificatele aferente anului 2022”, a informat Colterm.
Totodată, reprezentanții societății transmit că, în acest moment, au în stoc aproape 6.700 de tone de cărbune, iar pentru necesarul de consum curent de gaz este încheiat un contract de furnizare. „Pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, a fost încheiat un contract de vânzare gaze naturale cu ROMGAZ SA pentru cantitatea totală de 124.096,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. De asemenea, în cursul acestei luni, se va achiziționa cantitatea de 20.907,64 MWh, care urmează să fie înmagazinată, respectiv stocată în depozite subterane, fiind destinată sezonului rece”, a comunicat societatea Colterm.
Potrivit societății de termoficare a Timișoarei, în această vară se va interveni pentru reparații la cazane, la morile de cărbune, la instalațiile de degazare, la instalația de termoficare interioară cu pompe și boylere termoficare, la instalațiile de tratare chimică a apei și la instalația de desulfurare, la instalațiile de depozitare și alimentare din gospodăria de combustibil, la stația de pompe alimentare apă Bega, stație pompe recirculare Utvin, depozit zgură și cenușă Utvin, precum și la turbina 19,7 MW cu instalațiile anexe.
În ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană privind modernizarea sistemului centralizat de termoficare, lucrările pe rețele primare au fost reluate marți, acestea fiind întrerupte pe perioada rece. În total, au mai rămas de reabilitat aproximativ 1,4 kilometri de rețea primară. Lucrările pe rețelele secundare de termoficare au fost finalizate.