Colegiul Tehnic din Reșița, în haine noi!

7

13 milioane de lei au fost investiți de municipalitate pentru aducerea în actualitate a Colegiului Tehnic, instituție de învățământ construită la Reșița în anii ’60 și care de atunci nu a mai trecut prin intervenții majore.

S-a încheiat șantierul la Colegiul Tehnic din Reșița, după mai bine de doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a unității de învățământ. Dar nu pentru mult timp, dă asigurări primarul Ioan Popa, care promite reabilitarea întregului complex, având în vedere că prin lucrările recent încheiate au fost modernizate doar o parte dintre clădiri existente: corpul principal, care a fost și extins pentru montarea unui lift destinat persoanelor cu dizabilități, sala de sport și un atelier de practică. De asemenea, prin același proiect derulat de municipalitate cu fonduri europene a mai fost amenajat un teren de sport sintetic și a fost demolat un atelier de sudură și o clădire anexă, ambele vechi și neutilizate. De menționat și că, tot ansamblul de clădiri a fost dotat cu panouri termodinamice, instalații de detecție, semnalizare și avertizare la incendii, instalații termice și sistem integrat de protecție împotriva efracției. În același timp, Laboratorul de Informatică a fost dotat cu unități PC de ultimă generație.

3

„O să observați că mai sunt lucruri neterminate sau clădiri neatinse, însă ele sunt prinse într-un alt proiect pe PNRR. E vorba despre cantină, despre căminul care a fost externalizat din sistemul educațional și unde funcționează astăzi Poliția Locală și Evidența Populației, și mai avem o clădire de atelier. Aceste clădiri nu au fost cuprinse în primul proiect pentru că nu erau eligibile. Asta o spun cu bucurie acum, pentru că atunci când vom finaliza și aceste clădiri, tot complexul va fi practic închis. Vom mai face niște lucrări aici împreună cu colegii de la Direcția de Întreținere a Patrimoniului. Mai avem de plantat copaci, mai avem de amenajat zone verzi, lucrări care nu au fost abordate tot din condiții de eligibilitate.”, a declarat astăzi, primarul Ioan Popa, în cadrul unei conferințe de presă, prilejuită de prezentarea acestei investiții, la care au mai participat printre alții și Grațian Dobre, directorul Direcției de Proiecte Europene, reprezentantul constructorului și conducerea unității de învățământ.

„Nu există termen de comparație între ce a fost și cum este astăzi clădirea în care ne aflăm. De fapt, întregul complex funcționează din anii ’60, fără intervenții majore. Sunt foarte bucuroasă de ceea ce s-a realizat. Atât eu, cât și elevii.”, a comentat directorul Colegiului Tehnic, Elena Rancu.

La rândul său, Petrică Mihoc, reprezentantul societății IPD IMPEX, câștigătorul licitației pentru execuția lucrării, a apreciat buna colaborare avută cu Primăria Reșița pe parcursul derulării acestei lucrări.

 „Nu am avut probleme în ceea ce privește relația constructor – primărie, am colaborat foarte bine. Bineînțeles că au fost și câteva dispoziții de șantier venite ulterior, așa cum se întâmplă în orice lucrare când apar probleme ascunse pe care nu ai cum să le prevezi atunci când faci proiectul. Și la această lucrare a fost, de exemplu, partea de acoperiș, care nu era prevăzută inițial. Lucrăm, de asemenea, și la Școala Generală Nr. 7, la Generală Nr. 9 și la Blocul Fetelor. Anul acesta avem ca termen de finalizare toate cele trei obiective, sperăm să le ducem la bun sfârșit cu bine, la fel cum am reușit și cu lucrările de la «Traian Lalescu», «Traian Vuia», «Mircea Eliade» și internatul de la Colegiul Economic al Banatului Montan.”, a spus Petrică Mihoc.

Investiția finalizată are o valoare totală de 12.891.387,58 de lei, din fonduri europene și cu o cofinanțare din bugetul local în sumă de 239.104 lei. Pentru cheltuieli neeligibile Primăria Reșița a mai contribuit cu suma de 936.149,63 de lei – lucrări de sistematizare a zonelor exterioare.

8

5

colegiul tehnic

colegiul tehnic 2

colegiul tehnic 3

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/