Din Crișana până în Banat, în februarie răsună vioara „Diavolului”

whatsapp image 2023 02 16 at 13.32.49

Timp de două luni, România va sta sub arcușul Diavolului. Clasic, rock sau folk? Toate la un loc, într-un  stil imposibil de definit și sub cupola unui singur nume: farfarello! Cap de afiș: Mani Neumann, considerat cel mai „sălbatic” violonist al Germaniei, revine în țară alături de Ulli Brand și Urs Fuchs pentru a prezenta albumul Krönung, probabil ultimul material de creație al grupului farfarello.

Pentru foarte mulți artiști, momentul pandemiei a însemnat un punct de cotitură și probabil cel mai greu moment al carierei. farfarello a schimbat prefixul în mijlocul acestui haos: 40 de ani de la înființare – o aniversare pe care nu a apucat să o sărbătorească… Contextul a dat naștere albumului Krönung și filmului biografic Glücksuche im Lockdown – Auf den Spuren Leopardi‘s (Căutând norocul în lockdown – pe urmele lui Leopardi), a cărui premieră va avea loc în cinematografele din Germania în luna martie.

whatsapp image 2023 02 16 at 13.32.23

După 40 de ani de activitate, stilul inconfundabil și energia debordantă a membrilor formației au făcut ca sălile de concert să fie sold-out. Concertele din România vor debuta cu noile compoziții din albumul aniversar, prezentat în premieră pe scenele autohtone.

„De ce Krönung? Acest nume înseamnă că cineva îți așază o coroană pe cap, te încoronează. Înseamnă că primești o recunoaștere pe care o meriți… Noi am făcut asta pentru noi înșine. Ne-am oferit asta, după 40 de ani de carieră” – definește Mani Neumann acest material discografic.

Turneul Krönung a început în Crișana, mai exact pentru publicul din orașele Oradea și Arad (16, respectiv 17 februarie). Nu lipsește de pe lista concertelor nici Banatul, la ale cărui porți Diavolul bate în 21 februarie la Timișoara și apoi, în 23 februarie, la Reșița.

Evenimentul din Reșița va avea loc la Clubhouse Trust MC Reșița West, joi,  23 februarie, începând cu ora 19:00. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon: 0733939599.

whatsapp image 2023 02 16 at 13.33.00

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitare acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reușit ca în 40 de ani de activitate să obțină recunoaștere europeană şi internațională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convențională devine imposibilă. Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinație de folclor est – european şi influențe contemporane: muzică tradițională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboșari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

 

Express de Banat este partener media al acestui eveniment.

tmc 640