„Colegii din PNL să lase discuțiile electorale pentru perioada în care ne apropiem de alegeri”

silviu hurduzeu ciolacu
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Deputatul cărășean Silviu Hurduzeu le atrage atenția celor din PNL că nu este încă momentul să își concentreze atenția pe anul electoral 2024. Problemele economice sunt mult mai importante decât programarea scrutinelor din anul viitor.

Reacția deputatului cărășean vine după ce recent Alina Gorghiu, președinta Senatului, a anunțat că se ia în calcul comasarea alegerilor de anul viitor pentru a ușura procesul de vot și pentru a nu paraliza administrația centrală și locală un an întreg. „Colegii din PNL să lase discuțiile electorale pentru perioada în care ne apropiem de alegeri. Acum sunt teme mult mai presante pentru cetățeni decât modul în care se va vota în 2024.”, a subliniat Silviu Hurduzeu.

CITEȘTE ȘI: PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat

Parlamentarul PSD susține că în prezent este mult mai importantă rezolvarea problemelor ce țin de economie. „Le propun să discutăm mai puțin despre alegerile din 2024 și să vorbim mai mult despre cum să guvernăm pentru cetățeni. Întâi să rezolvăm problemele economice și abia apoi ne putem ocupa și de chestiunile politice sau electorale.”

1000x100 (4)

În plus, spune Silviu Hurduzeu, s-ar putea să fie o temă falsă. CCR s-a mai pronunțat pe subiectul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare și a spus că e neconstituțională. Nu poți nici să prelungești mandatele aleșilor locali, nici să devansezi alegerile pentru parlamentari.

„Alegerile locale nu pot fi amânate: Codul Administrativ Art. 151 – Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă ori alte situații expres prevăzute de lege atunci când, din cauza acestor situații, nu pot fi organizate alegeri până la expirarea mandatului prevăzut la alin. (1). Chiar dacă s-ar modifica acum Codul Administrativ, prevederile nu s-ar putea aplica retroactiv asupra mandatelor aflate deja în desfășurare, ci doar asupra mandatelor viitoare. Alegerile parlamentare nu pot fi devansate: Constituția României art. 63 alin. (2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.”, a explicat Silviu Hurduzeu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/