Colaborare pentru șomeri

Firma austriacă TUV Austria România SRL în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Caraș-Severin au organizat astăzi Bursa generală a locurilor de muncă. Asta, în urma a șapte cursuri de inițiere care s-au derulat încă de anul trecut.

Prin această acţiune, care a avut loc în această dimineață la sediul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituțiile partenere intenţionează să faciliteze stabilirea unui contact direct între agenţii economici cu posturi vacante şi potenţialul disponibil de forţă de muncă din rândul populaţiei judeţului Caraş-Severin în mai multe domenii.

„Este un proiect al TUV Austria-Romania. Noi am derulat cursuri, alături de partenerul privat. Unul dintre cursurile care sunt în derulare în momentul de față este în domeniul informaticii. Alte cursuri au mai fost organizate la cererea partenerului, în domenii precum sudura, comerţul, managementul calitatii, conpetenţe anteprenoriale sau permis de conducere al computerului”, a declarat Caius Isac, directorul AJOFM Caraș-Severin.

Proiectul Pro Activ care s-a desfășurat încă din anul 2011 are o valoare de aproape două milioane de lei. În cadrul acestuia, au avut loc mai multe cursuri de inițiere, calificare sau recalificare, destinate șomerilor sau persoanelor care s-au aflat în căutarea unui loc de muncă.

„În cadrul proiectului, până acum au fost organizate șapte cursuri, iar alte două sunt în curs de finalizare”, a declarat Lorena Pascal, reprezentantul firmei austriece. La bursa generală a locurilor de muncă au fost prezenți cinci agenți economici. Numai la reprezentantul unei singure firme, au fost depuse peste 15 CV-uri.

Oamenii veniți la Bursa locurilor de muncă au fost destul de nemulțumiți de joburile oferite.

În cadrul proiectului, 230 de persoane au fost mediate și consiliate, s-au înregistrat 130 de calificări în diferite domenii de activitate, iar 26 de persoane au fost angajate. Absolvenții examenului primesc certificate de calificare recunoscute la nivel național de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.