Cod portocaliu pentru Caraș!

Meteorologii au anunțat încă de ieri că județul Caraș-Severin este amenințat cu Cod Galben de ninsoare și vânt. Autoritățile nu au stat prea mult pe gânduri și au luat deja măsuri, astfel încât să prevină eventualele blocaje din trafic.

UPDATE ORA 20.20 Două drumuri închise
Codul galben emis de meteorologi s-a transformat în cod portocaliu pentru Caraș-Severin. Deși la orele dimineții firma de deszăpezire acționa cu antiderapant să mențină deschisă circulația spre Muntele Semenic, la orele serii, autoritățile s-au văzut puse în situația de a închide și transonul Prislop-Semenic, până mâine dimineață, la ora 08.00.

UPDATE ORA 11.00 Avertizare de ninsoare

Prima măsură pe care a luat-o Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin se referă la închiderea circulației pe drumul care duce spre Muntele Mic. Astfel că, de astăzi, turiștii pot urca pe platoul versantului doar cu telescaunul.

„Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, ţinând seama de Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 231/14.11.2012, anunţă închiderea circulaţiei rutiere pe drumul judeţean DJ 608A, pe tronsonul Telescaun – Muntele Mic, începând cu data de 08 decembrie 2012, până în data de 15 martie 2013”, potrivit membrilor Comandamentului de Iarnă al județului.

De asemenea, aceștia le reamintesc participanților la trafic să nu uite să își doteze mașinile corespunzător sezonului. În momentul de față se acționează cu două utilaje de drumul care leagă Prislop de Muntele Semenic, întrucât este vicol. Stratul de zăpadă depășește în prezent 30 de centimetri.

Ninsoarea va continua și pe parcursul zilei de mânine, iar viteza vântului va depăși 60 de km/oră. Codul galben se va încheia pentru județul Caraș-Severin, odată cu închiderea secțiilor de votare, adică duminică la ora 21.00.

Temperaturile vor fi cuprinse între minus 5 și 6 grade Celsius.

 

Comments

  1. Pakatos says:

    parca erau pregatitzi drumarii viceprimarului Crina…cum dracu se face ca-s totusi descoperitzi si-s drumurile inchise?sau viceprimarul e atent la angajatzii firmei lui care INCA asfalteaza prin Resita…in plina zapada…DOMNULE VICEPRIMAR,cum dracu se face ca iti dai de lucru singur?sau daca vedem pe masini inscrisul CAMAND…crezi ca nu-ti cunoastem angajatzii?…am poze cu ei…dar nu le preia presa ca-i aservita cuiva…OARE CUI? poate ne ajuta eXpresii..;)… ( DACA AU VOIE )…dar de luni…100% o sa aiba…E O PROMISIUNE…da-ma dreq de simpatik…ce le mai stiu…;)