Cod galben, vreme de toamnă cu ploi reci și temperaturi scăzute

Meteorologii au anunțat că până mâine dimineață la ora 9.00 vor fi ploi cu caracter temporar pe arii extinse în vestul şi sud-vestul ţării, inclusiv în judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi în regiunile nordice şi centrale. S-a instituit cod galben de ploi însemnate cantitativ.

Ploile vor fi frecvente şi mai intense astăzi, cu începere de la ora 11.00. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Veștile rele nu se opresc aici, pentru că şi în noaptea de marţi spre miercuri va ploua pe arii extinse în sud-estul ţării şi în zona montană. Potrivit Institutului Național de Meteorologie, vântul se va intensifica mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, unde vor fi rafale de 60-70 km/h, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile. În zona montană înaltă, izolat şi trecător, precipitaţiile vor fi mixte.

Temperatura aerului, în scădere uşoară în regiunile intracarpatice, va avea valori maxime cuprinse între 16 grade în Dealurile de Vest şi 28 de grade în sudul Munteniei şi minime între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni spre 6 grade, transmite și mediafax.ro.