Galescu a câştigat procesul cu Salvamontul

Justiţia cărăşeană s-a pronunţat în cazul alpinistului Cornel Galescu, implicat într-un proces în care, pe lângă anumite bunuri materiale, i se cereau acestuia aproape 50 de mii de lei de către Asociaţia „Salvamont” din Caransebeş. ONG-ul este condus de Tiberiu Felber şi are aceiaşi membri ca cei ce activează în cadrul Serviciului Public de Salvamont.

Litigiul a pornit de la un inventar al bunurilor aflate în cabana Consiliului Local Caransebeş, situată lângă Schitul de pe Muntele Mic. Clubul Montan Caransebeş, condus de către renumitul explorator şi alpinist, deţine acum această cabană, pe care a modernizat-o cu resurse proprii şi unde, în asociere cu Consiliul Local Caransebeş, desfăşoară în prezent tabere de schi şi cursuri de supravieţuire montană pentru copii.

Tribunalul Caraş-Severin a decis să respingă solicitarea financiară a Asociaţiei, prin care se cerea obligarea lui Galescu şi a municipalităţii din Caransebeş la plata unor despăgubiri civile în valoare de aproape 50 de mii de lei, reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a bunurilor. Asociaţia ar urma să primească doar cele câteva bunuri materiale: 19 pături, 13 paturi, 12 saltele, 2 bănci din lemn, 2 mese şi un boiler electric, aflate în inventarul cabanei şi deţinute, în mod paradoxal, tot de administraţia locală pe Muntele Mic, bunuri pe care membrii ONG-ului reclamant le-au folosit în mod gratuit până în anul 2005.

leader board 728 x 90 px

La ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul Marcel Vela i-a informat pe membrii legislativului de pe Timiş şi Sebeş despre sentinţa Tribunalului Caraş-Severin. ”Magistraţii s-au pronunţat într-un proces unde am fost şi noi colateral implicaţi, fără să vrem. Tribunalul a anulat sentinţa anterioară, astfel că domnul Cornel Galescu nu mai este obligat să plătească aceste despăgubiri imense, ci doar să înapoieze obiectele care, după părerea mea, au mai mult caracter de muzeu decât de utilitate publică”, le-a spus edilul Marcel Vela, aleşilor locali, precizând totodată că parte din aceste lucruri au fost achiziţionate de către Secţia de Gospodărie a Primăriei Caransebeş, în perioada anilor 1994-1996. Decizia Tribunalului Caraş-Severin este definitivă şi irevocabilă.

 

Comments

  1. […] 2. COCO GALESCU. A fost achitat de justitie in procesul cu Asociatia „Salvamont” din Caransebes. Decizia este definitiva. Bine ca s-a terminat. Povestea dura de prea mult timp. Alte precizari pe: https://expressdebanat.ro/coco-galescu-castigat-procesul-cu-asociatia-%e2%80%9esalvamont-care-ramas-d… […]