Clubul pensionarilor din Moldova Nouă este cel mai tare din Caraş-Severin!

Alianța Pensionarilor, filiala Moldova Nouă, are nu mai puțin de 300 de membri, dintre care peste 100 sunt femei. Potrivit celor care conduc organizaţia, aceasta este una dintre cele mai puternice din ţară, mai ales că toţi pensionarii sunt activi şi implicaţi în acţiunile care au loc la club.

Cotizaţia lunară este de 5 lei, însă banii se reîntorc la membrii cotizanţi sunt forma unor cadouri cu prilejul sărbătorilor mari ale creştinătăţii, de Paște sau de Crăciun.

Clădirea în care Alianţa Pensionarilor îşi are sediul este primită de la Primărie, iar Clubul nu plăteşte vreun leu chirie. „Avem masă pentru tenis, jucăm șah, table sau rummy. Practicăm mai multe activități și organizăm acțiuni cu fiecare ocazie. Următoarea pe care intenționăm să o facem este pentru data de 8 Martie, iar pe această cale cerem sprijinul Primăriei, astfel încât să le acordăm colegelor noastre câte o ciocolată și o floare sau, de ce nu, un ceai și un concert. Am mai primit sprijinul Primăriei și cu prilejul Zilei Persoanelor Vârstnice și îi mulțumim domnului primar pe această cale”, a spus Viorel Boeru, vicepreședintele Alianței. Pe lângă sprijinul administrației, și firma Auto Alex îi ajută pe bătrâni cu produse de panificație, de fiecare dată când i se cere sprijinul.

În afară de activitățile curente, pensionarii de la Moldova Nouă organizează excursii la lăcașele de cult din Arad, Mehedinți, Vâlcea, dar nu numai. Bătrânii din oraș au fost chiar și în Serbia în vizită. În plus, fac schimb de experiență cu colegii lor din țară. Recent, cei de la București au fost în Clisura Dunării, iar în viitorul apropiat vârstnicii de la malul Dunării le vor întoarce vizita.

 

 

banner 1000 x 100 hd