Clonau carduri din Mexic și trimiteau „săgeți” să cumpere bunuri de valoare. DIICOT a adus infractorii în fața legii

Infractori specializați în fraude bancare, prinși de DIICOT Timișoara. Gruparea folosea metoda skimming pentru a intra în posesia datelor unor carduri bancare din Mexic și din câteva state europene, după care trimitea „săgețile” să facă achiziții online.

O grupare infracțională care se ocupa cu fraude bancare prin metoda skimming a fost destructurată de DIICOT Timișoara. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar o a patra a fost pusă sub control judiciar, fiind acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Infractorii și-au început „cariera” în 2019 și au reușit să intre în posesia datelor de identificare ale mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din mai multe state europene. Datele au fost folosite în derularea operațiunilor financiare frauduloase, respectiv achiziționarea de bunuri de valoare prin plăți online. Liderul grupării și-a delegat cei doi locotenenți să identifice și să atragă în angrenajul infracțional diferite persoane. Persoanele atrase erau folosite ca „săgeți” în achiziționarea bunurilor de valoare, plătite cu cardurile clonate.  Cardurile erau sustrase prin metoda skimming și stocate pe mai multe telefoane mobile, care erau predate „săgeților” pentru a face achiziții. Sumele obținute erau predate celor trei inculpați în schimbul unui comision.

leader board 728 x 90 px

Unul dintre inculpați a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT, după care au urmat șase percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș și Arad. Au fost ridicate șapte laptopuri, nouă telefoane mobile, șapte hard disk-uri, nouă cartele telefonice și 15 mii de lei. Astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.