Clisura Dunării, în vizorul grupurilor de turişti din Germania

În ultima perioadă, zona Clisurii Dunării nu doar că a început să stârnească curiozitatea tot mai multor persoane, ba chiar a ajuns să ocupe un loc fruntaș pe lista celor dornici să petreacă un concediu de vis. Obiectivele turistice, poziționarea geografică și gastronomia locului reprezintă mixul ideal pentru câteva zile petrecute în inima naturii, departe de rutina urbană.

Faptul că numărul turiștilor îndrăgostiți de Clisură este în creștere de la an la an, acest lucru se datorează, pe de o parte, potențialului turistic, dar mai ales implicării resursei umane avute la dispoziție, oameni gata să pună în aplicare strategiile gândite pentru a scoate cât mai mult în evidență valoarea fiecărui obiectiv turistic, indiferent dacă în discuție intră cascadele de pe Valea Mare, satele cehești, peșterile, Insula Ostrov, stânca Baba Caia, morile de apă de la Rudăria, Sichevița etc.

„La începutul anului a fost lansat un program de promovare turistică a zonei de către Primăria Moldova Nouă (prin CNIPT Moldova Nouă), împreună cu Asociaţia «Dunărea» Moldova Nouă. Astfel, până la decretarea stării de urgență pe teritoriul României am reușit să realizăm un tur al bisericilor din oraș. În acest moment am fi avut deja câteva grupuri de turiști din Germania, prin intermediul ghidului turistic, doamna Terezia Berghe, însă contextul epidemiologic a schimbat puțin datele problemei. Partea bună, dacă situația cu noul coronavirus nu se agravează, se referă la faptul că, în luna septembrie, găzduirea turiştilor străini poate cunoaşte materializarea, semn că nimic nu e pierdut încă, timpul frumos fiind de asemenea de partea noastră. De altfel, am fost contactați de agenții de turism din Timișoara, Târgu Jiu și altele pentru a aduce grupuri de turiști în Clisura Dunării. Ne-au fost cerute informații privind obiectivele turistice din zonă, restaurantele cu specific pescăresc, precum tipurile de activități care se pot desfășura în zonă”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, Ioana Sporea, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă.

Cum relaxarea măsurilor impuse de autorități a permis vizitele efectuate dintr-un colț într-altul al țării, numărul celor care au vizitat zona de Clisură, de la începutul anului și până în prezent, se conturează în jurul cifrei de 12.000. Ținând cont de faptul că zona este încă sigură din punct de vedere al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, toți factorii implicați în promovarea zonei speră ca, până la finele lui 2020, numărul vizitatorilor să poate ajunge la 25.000.

Sursa foto principal: notabn.ro.

Sursa foto: urbankid.ro; ogradena.ro.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/