Odată cu relaxarea măsurilor impuse de epidemia de coronavirus, românii au început să pună ceva mai mult preț pe locurile și frumusețile naturale ale patriei-mamă, zonele rurale, în special locurile cu zero cazuri de infectare, fiind trecute pe lista petrecerii unui concediu de neuitat. Fruntașă în topul preferințelor vizitatorilor este și Clisura Dunării.
„Numărul turiștilor îndrăgostiți de Clisura Dunării este în creștere de la an la an. Spre exemplu, dacă, anul trecut, numărul celor care ne-au trecut pragul ajungea la 12.000, anul acesta, de la început și până în prezent, putem bifa o prezență de 10.000 de vizitatori, grupurile de turiști contribuind foarte mult la această cifră. Dat fiind contextul epidemiologic, am putut observa că oamenii, atunci când își aleg vacanțele, pun un accent deosebit pe siguranța lor și a familiilor lor, adică nu prea mai vor să plece din România, iar zona de Clisură este o zonă sigură, cel puțin până în prezent, și sperăm să rămână așa”, a subliniat directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă, Ioana Sporea.
Întrucât relaxarea este elementul comun al tuturor categoriilor de vârstă, din mai toate păturile sociale, tot de la Ioana Sporea aflăm că, dacă în anii trecuţi zona Clisurii Dunării era tatonată doar pentru a petrece câteva zile de vis în plin sezon estival, astăzi lucrurile pe acest segment au evoluat semnificativ, peisajele de poveste adunându-și admiratorii inclusiv în sezonul rece.
Despre ce anume îi atrage cel mai mult pe vizitatori în zona de Clisură, precum și de unde provin turiștii, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică a detaliat:
„Cei care ne vizitează provin din diferite colțuri ale țării: Timișoara, Arad, București, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Alexandria, Suceava, Iași Sibiu, Alba Iulia, Focșani, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Caracal, Constanța, Lugoj, Oțelu Roșu, Târgoviște, Brașov, Pitești, Călărași, iar lista poate continua. Unii dintre ei se află pentru prima dată în zona noastră, dar există și turiști pentru care vizitarea Clisurii Dunării a devenit o tradiție. Printre obiectivele de-a dreptul spectaculoase pe care doresc să le viziteze live (dincolo de informațiile găsite pe platformele online de promovare turistică sau pe grupurile de socializare cu profil turistic) se pot enumera: cascadele de pe Valea Mare, satele cehești, peșterile, Insula Ostrov, stânca Baba Caia, morile de apă de la Rudăria sau Sichevița. În plus, odată cu implementarea proiectului transfrontalier, oamenii își doresc nespus de mult să efectueze plimbări cu bacul pe Dunăre. Deși înțeleg că, momentan, acest lucru nu este posibil din cauza restricțiilor în vigoare, aceștia speră totuși ca, până la sfârșitul anului, situația în acest sens să se remedieze”.
Sursa foto principal: kanald.ro.