Clinicile Medici’s, afacerea de familie care anul acesta împlinește 21 de ani de existență, se află sub amprenta unui alt cărășean de valoare, doctorul Adrian Bădescu, fondatorul Clinicilor Medici’s, președinte Rotary Club Timișoara și consul onorific al Mexicului.
Prezent în redacția Express de Banat alături de ambasadorul Mexicului în România, Excelenţa Sa Guillermo Ordorica, Adrian Bădescu a făcut o incursiune în timp la începuturile Medici’s, necesitatea lor pe piața medicală românească și proiectele viitoare de dezvoltare ale clinicilor Medici’s.
„Medici’s este unul dintre proiectele mele de suflet alături de alte implicații sociale și vorbesc aici pe de o parte despre implicațiile consulatului onorific al Mexicului din Timișoara, un atașament în primul rând emoțional, dar și pragmatic al meu la valorile, la cultura Mexicului și la prezența Mexicului în România și pe de altă parte implicarea socială în cluburile Rotary, cea mai mare mișcare, cel mai mare club de servicii din lume, fiind în acest an, mai exact de o lună de zile, Pas president al clubului Rotary din Timișoara. Pentru mine Rotary înseamnă una dintre valorile internaționale ale democrației și promovării valorilor occidentale”, a declarat Adrian Bădescu într-un interviu live susținut în redacția Express de Banat.
Proiectul Medici’s în care sunt implicat de peste 20 de ani, deși e un business de familie, împlinește anul acesta 21 de ani de viață
Vorbind despre Clinicile Medici’s, Adrian Bădescu a subliniat, în cadrul emisiunii live, că în momentul de față Medici’s este principalul operator de servicii medicale corporate din Timișoara și din zona de vest. Clinica deservește circa 500 de companii client, aproximativ 50 de mii abonați permanenți, iar anul trecut a înregistrat aproape 150 de mii de pacienți, care au accesat serviciile clinicilor. „Ținând cont că populația Timișoarei are 300 și un pic de mii de locuitori, este ca și când jumătate din populația orașului ar fi trecut prin clinicile noastre”.
Întrebat despre prezența în clinici a pacienților din județul Caraș-Severin, doctorul a recunoscut faptul că mare parte dintre aceștia se bucură de serviciile clinicilor, tocmai pentru profesionalismul și încrederea pe care o transmite întreg sistemul sanitar al acestora. „Ne străduim să ajutăm fiecare persoană care ne trece pragul, fie că este din Timiș, Arad sau Caraș-Severin. De cele mai multe ori, oamenii nu vin la doctor din plăcere, ci vin pentru o nevoie, iar dacă putem face din puținul timp petrecut la noi, timp de calitate, atunci ne bucurăm dacă oamenii vin cu mai puțină teamă și cu mai multă speranță”, a mai spus Bădescu.
Medici’s – De ce ar trebui oamenii să vă aleagă?
„Eu aș fi foarte încântat ca și om dacă oamenii nu ar avea nevoie de servicii medicale, dar în același timp cea mai mare bucurie este aceea că atât cât avem de trăit să trăim sănătos și asta nu o putem face singuri tot timpul. Chiar dacă se vehiculează tot mai mult că meseriile de medic, învățător vor dispărea în următorii 30 de ani datorită sau din cauza tehnologiei avansate, eu personal sunt sigur că atât de medic, cât și de profesor vom avea nevoie și peste 50 de ani sau 100 de ani. Relația umană, suportul sufletesc există și vor exista probabil întotdeauna”.
Despre cele 3 elemente ale unui business de succes în acest domeniu, fondatorul Medici’s a spus: „În medicină, ca să-ți faci foarte bine profesia, e nevoie să pui la un loc trei elemente: medici foarte buni – fără un profesionist, restul sunt doar vorbe; tehnologie – ultra performantă și în momentul de față tehnologia face foarte mult din actul medical; grija față de pacient – o tehnologie foarte bună, un medic foarte bun, dar care se poartă nepotrivit cu un pacient, relația, mediul și confortul pe care îl oferă lasă de dorit afectează automat relația cu pacientul și credința acestuia că se va face bine”.
Clinicile Medici’s, pentru profesionalismul desăvârșit de care au dat dovadă, au fost recompensate primind recent două premii internaționale de excelență. Mândru de realizările întregii companii, Adrian Bădescu a subliniat ideea că la una dintre competiții au ajuns printre finaliști, fiind vorba aici de o competiție ce viza antreprenorul anului, organizată de o companie internaționala din America. „Medici’s a fost singura clinică medicală din România între finaliști”, a declarat doctorul Bădescu.
„Ambele premii le-am primit pentru un concept care se numește «althouse», adică una din clinicile noastre și conceptul ei de a merge acasă la medic. Ne-am dorit ca în momentul în care intri în clinică toată amenajarea și tot confortul să fie focusat pe client, pentru ca acesta să nu simtă că intră într-o clinică, ci doar că merge acasă, la prietenul lui, medicul”.
Toamna aceasta aduce – Medici’s Academica – Grand Opening
„Un alt concept la care lucrăm este Medici’s Academica. Un proiect în care am investit până acum aproape 1 milion și jumătate de euro și ca tehnologie, dar și ca spațiu”. Noul centru se află la intersecția a două bulevarde foarte mari din Timișoara: Circumvalațiunii și Gheorghe Lazăr.
„Dincolo de cabinetele de diagnostic și de terapie pe care le avem, de sălile de intervenție chirurgicală de zi și de ambulatoriu, VIP de zi, inovația foarte mare pe care am adus-o este conceptul unei săli de așteptare care asigură un confort deosebit și care te face să nu te simți ca la medic. Practic avem chiar o librărie reală și cu un salon de ceai, care puse cap la cap ar trebui să te facă pe tine ca și pacient și timpul pe care îl aștepți să fie într-un mediu plăcut, prin prezența unei cești de ceai și a unei cărți bune”, a încheiat doctorul Adrian Bădescu.