Clinica Nera a tratat pacienți post-COVID ieșiți direct de la ATI!

clinica nera drona

După moartea artistului Petrică Mîțu Stoian, interesul față de practicile Clinicii Nera a crescut fantastic. Tocmai de aceea, pentru a răspunde unei solicitări venite din partea presei, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a cerut date privind pacienții care au trecut prin clinică. Aproape 400 de pacienți post-COVID au intrat în camera hiperbară, iar „circa 20 au fost transferați de la diverse spitale (direct de la ATI)”, anunță reprezentanții Clinicii pe Facebook.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a transmis o solicitare oficială Clinicii Nera prin care cerea date concrete privind pacienții tratați acolo, inclusiv detalii despre incidentele asemănătoare celui care l-a avut ca protagonist pe artistul Petrică Mîțu Stoian. Deși reprezentanții DSP spun că termenul de răspuns era ziua următoare, adică 25 noiembrie, Clinica Nera nu s-a conformat. Ba mai mult, răspunsul instituției medicale a fost postat pe Facebook ieri, 1 decembrie, dar până astăzi, după ora prânzului, nu a ajuns și la DSP.

În solicitarea DSP era cerută statistica privind numărul de pacienți tratați la nivelul camerei hiperbare. De asemenea, numărul și soluțiile pentru pacienții tratați la nivelul cabinetelor de medicină internă și recuperare medicală, precum și numărul pacienților care au beneficiat de recoltare de probe medicale de laborator. În același timp, a fost cerut și numărul eventualelor decese care s-au înregistrat la clinică.

În informarea publicată pe pagina Clinicii se arată că, în anul 2021, au fost evaluați 579 de pacienți, cu mențiunea că nu toți au primit acordul medicului pentru a urma terapia cu oxigen hiperbar, dintre care 342 de pacienți aveau probleme post-COVID. „Dintre aceștia, circa 20 de pacienți au fost transferați de la diverse spitale (direct de la ATI) către noi.”, subliniază reprezentanții Clinicii. Ceilalți 237 de pacienți au fost tratați pentru afecțiuni ca: necroză de cap femural, osteomielite, leziuni postradioterapie, recuperare oncologică și altele. Starea de sănătate a tuturor acestor pacienți s-a ameliorat în urma tratamentului hiperbar și a terapiilor de recuperare medicală.

„La Clinica Nera au fost realizate aproximativ 4.500 de sesiuni de terapie hiperbară pentru pacienți şi au avut loc doar 2 barotraume (din care o barotraumă a fost a medicului cu competență hiperbară)”, mai spun cei de la Clinica Nera. În cadrul secției de recuperare medicală au mai fost consultați 69 de pacienți şi realizate 170 de proceduri. La Clinica Nera nu a murit niciun pacient, se mai arată în informare.

„Aducem la cunoștință opiniei publice că barotraumele au o probabilitate extrem de mică (0,02%) și apar spontan în timpul sau imediat după terapie și atunci când apar nu sunt cauzatoare de deces.”, mai spun cei de la Slatina Nera.

Nu sunt menționate alte cazuri în care pacienților să li se fi făcut rău sau care să fi ajuns la spital în urma terapiei hiperbare, deși cel puțin un caz a fost confirmat de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Reșița. Bărbatul în cauză a ajuns la ATI cu doar câteva zile înainte de Petrică Mîțu Stoian, fiind ulterior transferat la Timișoara.

„Îi asigurăm pe pacienții noștri și în general, opinia publică, că terapiile hiperbare sunt sigure, foarte eficiente pentru ameliorarea multor probleme de sănătate și au fost folosite cu succes și în tratamentele COVID și post-COVID”, concluzionează reprezentanții Clinicii Nera, mulțumind totodată pacienților care au încredere și care confirmă realizările instituției prin postările lor pe rețelele de socializare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/