Clinica mobilă Vista Vision, în Caraş-Severin!

După ce au oferit o serie de consultaţii oftalmologice gratuite reşiţenilor şi caransebeşenilor, medicii caravanei Vista Vision se întorc în judeţul Caraş-Severin. De data aceasta vor poposi în Clisura Dunării, unde aşteaptă mai multă lume.

Clinica mobilă Vista Vision îşi continuă, în această toamnă, activitatea celei de-a doua ediţii a programului. Medicii vor staţiona săptămâna viitoare în localitatea Moldova Nouă, unde vor oferi alte consultaţii oftalmologice gratuite cetăţenilor. De altfel, persoanele care vor să beneficieze de o astfel de consultaţie sunt aşteptate luni, 23 septembrie, în faţa sălii de sport din oraşul de la malul Dunării, începând cu ora 10 şi având asupra lor cartea de identitate.

Programul de anul acesta, ,,Preţuieşte-ţi vederea!”, îşi propune ,,să aducă la cunoştinţa oamenilor importanţa efectuării controlului oftalmologic anual, pentru tratarea şi mai ales prevenirea diferitelor afecţiuni oftalmologice, vederea fiind simţul pe care ne bazăm cel mai mult în viaţa de zi cu zi”, a precizat Ileana Cupcea, reprezentant al clinicii mobile.

Cataracta, cea mai întâlnită afecţiune

În prima parte a programului din acest an, organizat în perioada mai–august 2013, cea mai întâlnită afecțiune oftalmologică a fost cataracta, urmată de afecțiuni ale retinei (retinopatie diabetică, degenerescenţă maculară, glaucom) și de vicii de refracție. Media de vârstă a persoanelor care au beneficiat de consultaţii a fost cuprinsă între 40 şi 70 de ani.

Reţeaua europeană de clinici de oftalmologie Vista Vision a oferit până acum, în cea de-a doua ediţie a programului ,,Clinica Mobilă”, peste 1500 de consultaţii oftalmologice gratuite locuitorilor a 12 localităţi din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Maramureş şi Satu Mare.

afis clinica mobila moldova noua