Clima din autobuze, verificată de autorităţi!

După ce la începutul lunii personalul Compartimentului pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei din Reşiţa a efectuat controale la autobuzele existente pe traseu, primăria municipiului a reluat acţiunea de verificare a sistemelor din mijloacele de transport.

Conform graficului de verificări, în perioada 5-9 august 2013, personalul Compartimentului pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Reşiţa a efectuat controale la autobuzele existente pe traseu, mai exact la sistemele de aer condiţionat şi de ventilaţie din mijloacele de transport public local.

În urma verificărilor, „s-a constatat că în toate autobuzele funcţiona instalaţia de aer condiţionat şi de ventilaţie, trapele fiind deschise, în condiţiile şi în parametrii pentru care au fost proiectate. Persistenţa temperaturilor ridicate de peste 38 de grade Celsius constituie factori perturbatori în desfăşurarea activităţii de transport în condiţii normale”, am fost informaţi de biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Potrivit reprezentanţilor acestuia, distanţa între staţiile de transport public local pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor este mică, iar uşile autobuzelor se deschid la un interval de 2-3 minute. Acest fapt determină ca funcţionarea instalaţiei de aer condiţionat şi de ventilaţie să nu fie asigurată, în parametri normali, pe perioada caniculei.