Clima cea de toate zilele, eterna problemă a călătorului reșițean

Una dintre eternele nemulțumiri ale călătorului reșițean care apelează la transportul cu autobuzul este lipsa climei pe durata verii. Aceeași problemă a existat mereu, indiferent despre ce societate era vorba. Aceeași problemă a existat și la începutul acestei veri, asta deși iarna trecută, la achiziționare, promisiunile sunau bine. Ce s-a făcut între timp?

La alții se poate, la Reșița, nu. Așa se punea problema ori de câte ori cineva inventa scuze pentru lipsa climei în mijloacele de transport public din Reșița. Stațiile prea dese, oamenii care deschid din rea voință geamurile… Mereu apărea ceva care să justifice zecile de grade din termometrele de interior. Asta, până la TUR. S-a greșit, s-a recunoscut, o spune chiar directorul tehnic, Gelu Ardeleanu. „Îmi asum. Eu am fost cel care a mers iarna trecută în străinătate să vadă autobuzele, le-am testat, clima funcționa, adică simțeai că e răcoare în ele. Problema e că acea climă era gândită pentru temperaturile din țările respective, cu maxime mai scăzute decât în România”, explică Gelu Ardeleanu pentru Express de Banat.

Problema ar fi existat doar pe autobuzele mari, pe „balenele albastre”, retrase momentan din circulație. Cele mai scurte, sosite la începutul verii, au un alt sistem de climatizare, care într-adevăr face diferența. Și pe la colțuri se vorbește că același sistem va fi montat și pe autobuzele articulate, fără niciun cost suplimentar din partea Reșiței.

leader board 728 x 90 px

Gelu Ardeleanu mai are o veste bună pentru călătorii reșițeni. „Balenele albastre” vor reveni în circulație de la mijlocul lunii septembrie, atunci când se are în plan reducerea semnificativă a timpilor de așteptare, ne-a mai spus directorul tehnic al societății Transport Urban Reșița.