Clădiri emblematice și afaceri la cheie, scoase la vânzare în Reșița

explo 1000x200

Clădiri sau afaceri care altădată făceau cinste Reșiței sunt scoase la vânzare. Un pont numai bun pentru oamenii cu bani, dar și cu ideile potrivite pentru a transforma ruine în ceva profitabil sau pentru a renaște afaceri pe care proprietarii lor nu le mai consideră deloc rentabile.

Așa cum se știe de câțiva ani, se vinde hotelul Semenic din centrul Reșiței. Proprietarul edificiului, controversatul om de afaceri Gruia Stoica, prin grupurile lui de firme, nu a căzut la învoială cu administrația orașului care, într-o perioadă, își exprimase intenția de cumpărare. Imobilul era promovat în discuțiile unora drept viitor hotel de patru stele al Primăriei. O altă variantă presupunea aducerea mai aproape de sediul central a serviciilor si departamentelor administrației locale, împrăștiate prin oraș.

O agenție imobiliară din Reșița anunță prețul hotelului Semenic, o construcție din vremuri comuniste, la 1,250 milioane de euro. Doar că cei care doresc să cumpere trebuie să știe că această „pată gri” din centrul Reșiței, juridic, nu este liberă de sarcini din cauza insolvenței în care se află Turist Semenic, societatea ce deține hotelul. Apoi, clădirea care poate oferi 250 de paturi de cazare se află într-o avansată stare de degradare, pornind chiar de la acoperiș. Infiltrațiile se pot observa și din afara construcției care de mai bine de 10 ani stă cu lacătul pe ușă.

La un preț apropiat, 1,255 milioane de euro, se vinde și sediul BCR din centrul Reșiței. Să fie doar o opțiune a proprietarului de a vinde și de a nu mai închiria? Cine știe, altfel nu ne explicăm în ce incinte ar putea funcționa în Reșița o filială județeană a uneia dintre cele mai puternice bănci din România? Sau, așa cum spun agenții imobiliari, piața este în schimbare fiindcă pandemia a dus la restrângerea activității. Cu tot mai puțini oameni la ghișeu, operațiunile în online se rezolvă cât ai zice „pește”. Așa că banca nu mai are nevoie nici de oameni, nici de spațiu excedentar.

În Reșița se mai vând și afaceri la cheie, anunță un site de publicitate imobiliară. Dacă vreți să continuați activitatea in domeniul producerii de pâine și produse de panificație, puteți profita. Se vinde în centrul Reșiței, cu doar 170.000 de euro, întreg patrimoniul unei fabrici, prin cesiunea părților sociale, fără nicio datorie.

Și tot în centrul Reșiței se vinde un întreg etaj în cadrul complexului comercial Nera. Cine are idei de afaceri bune, viabile și crede că poate ridica din uitare un loc consacrat al Reșiței să pregătească 700.000 de euro și ultimul nivel al clădirii îi aparține!