Clădirea Liceului Pedagogic din Timișoara, monument istoric, la un pas de a fi reabilitată

liceul pedagogic (1)

Clădirea care adăpostește Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, monument istoric, este la un pas de a fi reabilitată. Primăria anunță că au fost depuse cinci oferte pentru modernizarea imobilului. Valoarea investiției se ridică la aproape opt milioane de lei.

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, una dintre școlile de elită din oraș, este foarte aproape de a fi modernizat. Primăria Timișoara informează că au fost depuse cinci oferte pentru reabilitarea imobilului, care este monument istoric. Licitația a fost reluată după reactualizarea valorii totale a devizului investiției, ca urmare a creșterii prețurilor la materiale de construcții.

Clădirea este monument istoric și, ca urmare, se va urmări tratarea cu deosebită atenție a detaliilor arhitecturale. Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, cu materiale adaptate substanței construite istorice, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent. Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi ignifugată. Se va interveni și asupra structurii clădirii acolo unde este necesar”, a informat Primăria Timișoara.

Cuib de vise 1000x100

Clădirea a fost realizată în anul 1903. Ca urmare a reabilitării termice a fațadelor și a acoperișului, se vor realiza economii de aproximativ 390.000 lei în fiecare an la costurile pentru energie.

Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de aproape opt milioane de lei, cu TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor va fi de un an din momentul semnării contractului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/