Clădire nouă la Spitalul Județean Timișoara, cu 50 de milioane de euro

cladire noua
untitled design set 970x90 px

Investiție uriașă la Spitalul Județean Timișoara! Cu bani de la Banca Mondială, ar urma să fie realizată o clădire nouă în valoare de 50 de milioane de euro, în care vor funcționa Unitatea de Primiri Urgențe și Centrul de Arși. Ministerul Sănătății a lansat o licitație internațională pentru construirea imobilului.

Un proiect despre care se vorbește de mai mulți ani are șanse să fie materializat, în sfârșit. Este vorba de o nouă clădire la Spitalul Județean Timișoara, în valoare de 50 de milioane de euro. În această săptămână, Ministerul Sănătății a lansat licitația internațională pentru construirea imobilului.

Vești bune! Continuăm dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara! Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională competitivă pentru construirea clădirii de interconectare din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara! Este vorba de cei 50 de milioane de euro pe care am reușit să îi obținem la sfârșitul anului 2020, cu contribuția Consiliului Județean Timiș, a Prof. Săndesc Dorel și a multor altora, de la Ministerul Sănătății prin fonduri de la Banca Mondială. Dacă licitația decurge conform programului, vom pune piatra de temelie pentru noua clădire în valoare de 50 de milioane de euro în martie-aprilie anul acesta”, a declarat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Raul Pătrașcu a explicat că noua clădire va avea subsol, parter, cinci etaje, iar pe acoperiș va fi realizat un heliport. În imobil ar urma să funcționeze mai multe compartimente și secții medicale.

publicitate ziar expresb 1000x100

UPU-SMURD modern cu 58 de posturi; Centrul de Arși (upgrade de la unitatea existentă), având șase boxe pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă cu 27 posturi; Blocul Operator cu 25 de săli de operație; spațiile conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.)”, a detaliat directorul Spitalului Județean Timișoara.

Mai mult, investiția prevede și realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/