Clădire cu tradiție, subiectul discuțiilor!

Biblioteca „Mihail Halici” din Caransebeș a stat la baza discuțiilor în ședința de la sfârșitul săptămânii trecute. Dacă Episcopia Caransebeș ar fi vrut să o lase pe mâna oamenilor de afaceri,  voturile consilierilor locali au oprit această situație.

Episcopia Caransebeș ar dori să vândă Biblioteca „Mihail Halici”, clădire monument de importanță istorică, pentru a-și putea achita anumite datorii. „Noi am avut o discuție cu Preasfinția Sa Lucian, ni s-a spus în mod cinstit ceea ce doresc dânșii să facă în această clădire. Din discuție, am dedus că este vorba de intenția Episcopiei de a achita niște datorii, vânzând această clădire unui agent comercial de pe raza municipiului Caransebeș”, precizează viceprimarul orașului Caransebeș, Cornel Galescu.

Consiliul Local Caransebeș, însă, prin vot în unanimitate, a respins această solicitare cu argumentul că tradiția clădirii trebuie păstrată vie. „În urma ședinței, consilierii au stabilit în unanimitate dreptul de preempțiune al Primăriei Caransebeș. Cred că această clădire care a fost dintotdeauna a orașului, o clădire tradițională, o clădire de care se leagă numele atâtor școli din Caransebeș, atâtor elevi care au mers de-a lungul timpului la această bibliotecă să studieze, este cumva normal să rămână a Primăriei”, mai adaugă viceprimarul orașului.

Implicat în această problemă a fost și deputatul  PNL Dan Tocuț, de loc din Caransebeș, care s-a alăturat părerilor consilierilor locali și a explicat de ce este important ca această clădire să ajungă în patrimoniul primăriei. „Consider că Biblioteca Mihail Halici constituie un simbol al Caransebeșului și trebuie să rămână al Primăriei Caransebeș și astfel să fie cumpărată de către primărie”, a precizat parlamentarul Dan Tocuț.

După ce documentele necesare se vor finaliza, clădirea bibliotecii va fi supusă unei renovări atât a acoperișului, cât și a fațadei, astfel încât să fie adusă într-o stare corespunzătoare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/