Defecţiuni la fântâna arteziană din Reşiţa!

Monumentala sculptură din Centrul Civic al oraşului de pe Bârzava nu va încânta cetăţenii o perioadă. Societatea UCM Reşiţa va executa lucrări de reparaţii.

După ce în urmă cu aproximativ două luni i-au fost demontate părţile componente la cererea administraţiei locale, fântâna arteziană din centrul Reşiţei necesită noi reparaţii. Astfel, timp de două zile, trecătorii nu se vor putea bucura de monument pentru că societatea UCM Reşiţa va efectua lucrări la ansamblul reductor al elementului central al fântânii.

Fântâna cinetică din Centrul Civic nu va funcţiona astăzi, 30 iulie, şi mâine, 31 iulie 2013. Motivul este determinat de efectuarea unor lucrări la ansamblul reductor al elementului central al fântânii, lucrări executate de societatea U.C.M. Reşiţa”, se arată în comunicatul de presă primit la redacţie. Din 1 august, obiectivul cu joc colorat de lumini şi fond muzical din Centrul Civic al municipiului va putea fi funcţional din nou.                  

Monumentul din centrul oraşului a fost construit în 1985 de către renumitul sculptor Constantin Lucaci, cel care și-a făcut cunoscute atât numele, cât şi operele în piatră şi oţel. Nu cu mulţi ani în urmă, fântâna monumentală a fost considerată una dintre cele mai mari şi frumoase sculpturi în oţel din Europa.