CJT scoate la licitație spațiile din clădirea pe care o deține în Lugoj în care sunt mai multe instituții publice. Dobra: „Consiliul județean nu e post de agent imobiliar”

Consilierii județeni au aprobat scoaterea la licitație a mai multor spații de birouri dintr-o clădire pe care CJT o deține în Lugoj și în care își desfășoară activitatea, în prezent, mai multe instituții publice. Fostul președinte al administrației județene, Călin Dobra, spune că există riscul ca acele instituții publice să rămână fără sediu. 

Este vorba despre clădirea CJT de pe strada Timișoarei nr. 27-33 din Lugoj în care funcționează Direcția Poliției Locale, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Județeană de Pensii și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Instituțiile activează acolo din 2016 sau 2017, iar conform unor hotărâri ale consiliului, spațiul le-a fost acordat gratuit.

„Trebuia găsită o oportunitate de a menține aceste instituții în clădirea proprietate a consiliului județean. Eu cred că CJT nu este pe post de agent imobiliar. Câștigul nu e extraordinar din chiriile acestor instituții. Problema cea mai delicată se pune prin faptul că demarând o licitație publică există posibilitatea ca acele spații să fie ocupate de cu totul altfel societăți private, ceea ce presupune că aceste instituții își vor retrage activitatea din municipiul Lugoj și vor crea un mare deserviciu populației pe zona de est.”, a spus consilierul județean PSD Călin Dobra.

La rândul său, Alin Nica, președintele CJ Timiș, a explicat că legea obligă administrația județeană să atribuie aceste spații doar în urma organizării unei licitații.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Conform Codului administrativ, clădirile din domeniul public nu pot fi date în folosință gratuită către instituții publice. (…) Ministerul Dezvoltării ne-a răspuns că singura formă de cedare a dreptului de folosință este prin închiriere. Considerăm că toate instituțiile care au nevoie de spațiu trebuie măcar să plătească o chirie către județul Timiș, mai ales că sunt instituții naționale care au bugete naționale consistente. Dacă doresc instituțiile naționale să folosească spațiile proprietate privată a județului Timiș, să facă lobby la nivel național să modifice legea, fie să își majoreze bugetele astfel încât să ne dea partea de chirie care se cuvine județului Timiș.”, a explicat Alin Nica.

Proiectul a trecut cu votul consilierilor județeni. Aleșii PSD s-au abținut. Potrivit documentelor care însoțesc proiectul de hotărâre, acele spații vor putea fi închiriate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractelor, iar prețul minim de la care pornește licitația este de 17 lei/mp/lună.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/