CJT schimbă prioritățile pentru „Anghel Saligny”. Când ar putea finaliza ministerul lista pentru Timiș?

cjt

Ministerul Dezvoltării va finaliza lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul „Anghel Saligny” pentru județul Timiș la începutul lunii viitoare. Președintele CJ Timiș, Alin Nica, spune că a primit acest răspuns în urma întrebărilor adresate la București. Momentan, la minister se lucrează la criteriile de selecție a acestor proiecte. Administrația județeană va schimba câteva din prioritățile propuse spre finanțare prin acest program, mai spune șeful administrației județene. 

„Timișul a fost plasat în a 7-a grupă de județe din 8 în care au fost împărțite județele din România și în prezent se lucrează la criteriile de selecție a acestor proiecte. Se discută la nivelul Ministerului Dezvoltării despre criterii ca populația, prevalența investițiilor în apă și canalizare, fiindcă România este în infrigement din acest punct de vedere și, în funcție de finalizarea acestor criterii, se va intra și cu județul Timiș în procedura de semnare a contractelor. Eu sunt în contact cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării pentru proiectele care sunt pentru consiliul județean. Noi dorim să schimbăm câteva priorități între cele pe care le-am depus și i-am întrebat când se va finaliza și județul nostru, iar răspunsul a fost că cel târziu la începutul lunii viitoare va fi și Timișul în acel calup 7 de județe care vor fi aprobate prin ordin al ministrului.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Alin Nica a explicat și ce înseamnă această schimbare a priorităților în ce privește proiectele depuse de CJT.

„Din discuțiile pe care le-am avut au fost cele 140 de milioane care se cuvin CJT, proiectelor depuse de CJT, din cele 10 doar unul ar primi finanțare, cel cu valoarea cea mai mare, ori din punctul acesta de vedere ne-am schimbat puțin prioritățile gândindu-ne și la perspectivele de finanțare a unora dintre proiecte din fonduri europene. Și atunci vor fi alte 5 proiecte care vor fi finanțate prin Anghel Saligny: două tronsoane din centura mică a Timișoarei, porțiunea dintre Șag și Sânmihai și încă două tronsoane de drum județean care leagă județul Timiș de Caraș-Severin pe la Luncanii de Sus și Voislova, respectiv în zona de sud a județului.”, a explicat Alin Nica.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În noiembrie anul trecut, CJT a depus, pentru finanțarea prin „Anghel Saligny”, 10 proiecte de investiții a căror valoare depășește 400 de milioane de lei. Proiectele vizează investiții în drumuri județene, reabilitări fie modernizări, refacerea podului de la Parța și lărgirea la 4 benzi a DJ 692 sector DN 69 – Sânandrei.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/