CJ Timiș vrea să înființeze primul serviciu public de salvamont din județ

muntii poiana rusca

Consilierii județeni sunt chemați să voteze înființarea unui serviciu public de salvamont care să funcționeze în cadrul Direcției Prestări Servicii a CJT. În prezent, Timișul are mai multe obiective turistice și trasee de drumeție și ciclism neomologate, marcate și întreținute de voluntari. 

În Timiș, spun reprezentanții CJT, sunt mai multe obiective turistice a căror vizitare poate însemna și un risc de accidentare, cum e Peștera de la Românești, Peștera Albastră, Stânca lui Florian, cascadele Șopot și Cornet, stânci sau versanți de mari dimensiuni – Turnul lui Liman, Pietrele Cohului, văi – Bega, Nădrag. Relieful montan reprezintă aproximativ 350 km² din suprafața județului, aici fiind situate inclusiv cele mai înalte vârfuri din Munții Poiana uscă – vf. Padeș (1374 m) și vf. Rusca (1355 m).

„Inițiativa este rezultatul preocupării instituției noastre de a stimula dezvoltarea turismului în județ. Noul serviciu ar avea ca activitate principală marcarea și punerea în siguranță a traseelor și obiectivelor turistice montane, cât și intervenția rapidă în cazul unor accidentări. Avem convingerea că o creștere a siguranței va conduce și la o creștere a numărului de turiști. Timișul are multe de oferit, trebuie doar să punem la punct câteva lucruri.”, a transmis Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Proiectul de hotărâre va intra la vot în ședința ordinară din 30 martie.

Foto: Facebook/Călător prin România

banner 970 x 250