Consilierii județeni sunt chemați să voteze înființarea unui serviciu public de salvamont care să funcționeze în cadrul Direcției Prestări Servicii a CJT. În prezent, Timișul are mai multe obiective turistice și trasee de drumeție și ciclism neomologate, marcate și întreținute de voluntari.
În Timiș, spun reprezentanții CJT, sunt mai multe obiective turistice a căror vizitare poate însemna și un risc de accidentare, cum e Peștera de la Românești, Peștera Albastră, Stânca lui Florian, cascadele Șopot și Cornet, stânci sau versanți de mari dimensiuni – Turnul lui Liman, Pietrele Cohului, văi – Bega, Nădrag. Relieful montan reprezintă aproximativ 350 km² din suprafața județului, aici fiind situate inclusiv cele mai înalte vârfuri din Munții Poiana uscă – vf. Padeș (1374 m) și vf. Rusca (1355 m).
„Inițiativa este rezultatul preocupării instituției noastre de a stimula dezvoltarea turismului în județ. Noul serviciu ar avea ca activitate principală marcarea și punerea în siguranță a traseelor și obiectivelor turistice montane, cât și intervenția rapidă în cazul unor accidentări. Avem convingerea că o creștere a siguranței va conduce și la o creștere a numărului de turiști. Timișul are multe de oferit, trebuie doar să punem la punct câteva lucruri.”, a transmis Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.
Proiectul de hotărâre va intra la vot în ședința ordinară din 30 martie.
Foto: Facebook/Călător prin România