CJ Timiș vrea să construiască un centru de recuperare medicală în comuna Lovrin, cunoscută pentru apa geotermală

strand termal lovrin aero

Consilierii județeni au aprobat documentația preliminară pentru construcția unei secții complexe de recuperare medicală în comuna Lovrin. Centrul va fi unul mixt și va permite internarea pacienților atât în regim de zi, cât și continuă. Aici vor fi oferite pacienților tratamente de recuperare medicală pentru afecțiuni reumatologice, post-traumatice și ortopedice. 

Clădirea va avea 3 nivele și va fi ridicată în zona centrală a comunei Lovrin, în proximitatea parcului 1 Mai. La parter va fi un restaurant, cabinetele de consultație și zona de triaj. Zona de tratament va cuprinde servicii de recuperare medicală, electroterapie, sonoterapie, laser, bazine cu apă geotermală, kinetoterapie, hidroterapie și masoterapie. Va mai fi o secție de pneumoterapie și una de psihoterapie. Vor fi 21 de saloane cu 43 de paturi în total. În exterior va fi construită o piscină cu acoperire retractabilă din sticlă.

„Centrul de recuperare motorie de la Lovrin vine în sprijinul celor care au sechele traumatologice, în urma unor traumatisme, accidente sau după operații sau anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Oamenii nu pot sta în spital după operație sau după astfel de boli și ei trebuie să urmeze o îngrijire specifică. Aceasta, în momentul de față, se realizează în cabinete private sau la domiciliu. E nevoie de un astfel de centru pentru a grăbi recuperarea acestor pacienți și pentru a curma suferința care altfel poate să fie mult mai lungă. Am aprobat studiul de fezabilitate, urmând să trecem la faza de proiect tehnic și execuție a acestei investiții.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Valoarea construcției se ridică la 43,2 milioane de lei. Execuția ar trebui să dureze 2 ani. Secția va fi una exterioară a Spitalului Județean din Timișoara.

Comuna Lovrin este amplasată în partea de nord-vest a județului Timiș, la 47 km de municipiul Timișoara și 17 km de Sânnicolau Mare. Amplasamentul propus pentru realizarea investiției se află în zona centrală, în proximitatea parcului 1 Mai. Noua secție ar putea prelua pacienții Spitalului Orășenesc Sânnicolau Mare și de la Spitalul „Dr. Karl Diel” din Jimbolia.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/