CJ Timiș se pregătește de iarnă. Vor fi controale la firmele care primesc bani pentru deszăpezirea drumurilor județene

Autoritățile județene din Timiș pun la punct, în această perioadă, detaliile pentru curățarea drumurilor de zăpadă, în această iarnă. Se acționează pe patru zone, iar valoarea totală a sumelor ce vor fi dirijate de CJT către firmele răspunzătoare se ridică la peste 8,5 milioane de lei. 

Fiecare din cele 4 firme are câte o zonă alocată în care va acționa. Societățile sunt SC Group DCM, SC MNG Trans, SC Axela Construcții SRL și SC Axo Util SRL. Valoarea totală a contractelor subsecvente ce urmează să fie aprobate este de 8.536.000 lei.

„Săptămâna viitoare se semnează contractele subsecvente care trebuiau semnate. Pentru o singură zonă suntem încă în discuții, zona 4, unde sper să o rezolvăm curând. Vreau să închidem totul până la finalul lunii. Față de anii trecuți, acum vom face și acele comisii care să inspecteze stocurile de materiale și comisia care va inspecta echipamentele. Vă dau un exemplu simplu, să verifice la plugul de deszăpezire că are acea bandă de cauciuc necesară să nu distrugă drumurile.”, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

Punerea în ordine a bazelor de deszăpezire trebuie să aibă loc până în 15 noiembrie.

20.000 de tone de sare și 280 de tone de clorură de sodiu pentru drumurile naționale din Timiș

În stocurile DRDP Timișoara sunt, la această dată, aproape 20.000 de tone de sare și 280 de tone de clorură de calciu, iar aprovizionarea continuă și în perioada următoare. În ceea ce privește numărul de utilaje specifice activității de deszăpezire, pe raza de activitate a DRDP Timișoara sunt în total circa 300 de utilaje, prin contractele cu terții, precum și aproximativ 100 de utilaje proprii ale DRDP Timișoara.

Din acestea, pentru sectoarele de autostradă A1 Ilia – Remetea Mare și A1 Remetea Mare – Nădlac vor fi dislocate în total aproape 100 de utilaje cu lamă și răspânditor și 16 încărcătoare, aceste asigurând deszăpezirea și pe autostrada A6.

Pentru drumurile naționale din Timiș sunt prevăzute 53 de utilaje cu lamă și răspânditor, plus 13 încărcătoare. Din 20 octombrie, utilajele vor intra în bazele de munte de pe raza de administrare a DRDP Timișoara, iar în restul bazelor de la districte, intrările încep cu 1 noiembrie.

Foto: Arhivă