Consilierii județeni au aprobat, în ultimul plen din acest an, actul constitutiv, organigrama și statul de funcții ale societății Ruwatim SMDP SRL, aflată în subordinea CJ Timiș. Aceasta are ca obiect de activitate managementul și dezvoltarea de proiecte, consultanță în afaceri și management. Societatea a avut activitatea suspendată din septembrie 2017 până în octombrie anul acesta. Administratorul societății va avea un salariu lunar de aproape 9.000 de lei.
Decizia revitalizării acestei societăți îi nemulțumește pe social-democrați care s-au și împotrivit prin vot. Consilierul județean Călin Dobra, fost președinte al CJ Timiș, spune că această societate nu își are rostul.
„Am suspendat activitatea pentru că nu se mai justifica, ținând cont că această societate se ocupa de consultanță, documentații și alte cele pe diferite proiecte. În cadrul CJT exista și ADETIM și, pe lângă asta, legislația s-a schimbat și nu se mai justifica, trebuia licitație, nu atribuire directă. Consider că și acum rolul acestei societăți nu se mai regăsește pentru că e o societate care va primi bani de la consiliul județean și care va contracta alți specialiști pe diferite domenii să realizeze anumite studii sau proiecte.”, a declarat Călin Dobra, consilier județean PSD.
Astăzi, societatea îl are administrator pe Sergiu Bălașa și niciun alt angajat. Potrivit deciziei consilierilor județeni, societatea va fi condusă tot de un administrator, al cărui mandat va fi limitat la 4 ani, însă poate fi reînnoit în urma unui evaluări. Remunerația lunară a acestuia va fi în valoare brută de 14.700 lei. Firma va avea 10 angajați, ce vor fi încadrați treptat începând cu luna ianuarie 2022. Nivelul salariului administratorului nu se justifică, mai spune Călin Dobra: „Întâmplarea este că este fost consilier PNL, în aceeași gașcă cu county-managerul, ceea ce nu mi se pare foarte ok. Nu mi se pare ok nici să pui un astfel de salariu, în condițiile în care nu își justifică deocamdată activitatea.”
Un prim proiect de care se va îngriji Ruwatim este viitorul centru de legume-fructe de la Tomnatic. Investiția este în derulare și deocamdată nu a fost luată o decizie cu privire la modul în care va funcționa acest centru sau cine îl va administra. „Total greșit, având în vedere că cei care răspund de la consiliul județean nu sunt în stare să realizeze acest centru de legume-fructe și noi discutăm de operaționalizarea lui. Prima dată trebuie să realizăm investiția, apoi vom găsi varianta cea mai bună de a pune în funcțiune acest centru.”, a mai precizat Dobra.
În septembrie, consilierii județeni au aprobat ca această societate să primească două milioane de lei, în următorii trei ani, pentru mai multe tipuri de servicii pe care urmează să le presteze.