CJ Timiș ar putea primi în decembrie documentația pentru începerea lucrărilor la Castelul Huniade. Pasul făcut de consilieri

castelul huniade 1
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden
Consilierii județeni au aprobat, miercuri, reactualizarea protocolului de colaborare între Institutul Național al Patrimoniului și Consiliul Județean Timiș. Demersul este încă un pas făcut de administrație ca să poată merge mai departe cu proiectul de restaurare a Castelului Huniade.
Protocolul dintre cele două instituții are ca scop punerea în practică a proiectului de restaurare a Castelului Huniade, prin Programul Național de Restaurare. CJ Timiș este proprietarul clădirii din Piața Ion Huniade nr. 1, imobil clasificat ca monument istoric.
Primul protocol de acest gen a fost încheiat din 2019, iar prin document, Institutul Național al Patrimoniului se obliga să achiziționeze servicii de proiectare pentru elaborarea studiilor de fundamentare și DALI pentru restaurarea castelului. Protocolul a fost încheiat pe o perioadă de 2 ani de la data semnării, perioadă care a fost depășită, din cauza întârzierii obținerii avizelor Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice.
Documentația DALI este gata din luna mai, dar nu a ajuns până acum la CJ Timiș.
„Având acum acest protocol adoptat putem să recepționăm de la INP, de la Ministerul Culturii, proiectul de studiu de fezabilitate privind reabilitarea castelului. Deocamdată, INP nu a recepționat proiectul de la proiectant pentru că nu a avut banii ca să achite proiectul. Ei spuneau că în cursul lunii noiembrie rezolvă acest aspect. Dar, în paralel, trebuia rezolvat și protocolul de colaborare dintre CJT și INP. Urmând ca, acest protocol fiind valabil, INP să ne furnizeze documentația, în momentul în care și ei o recepționează, deci probabil la sfârșit de noiembrie, început de decembrie putem să facem recepția.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.
Imobilul, monument istoric, este închis de aproape 15 ani, iar autoritățile județene au în plan reabilitarea acestuia. Intenția inițială a a fost ca lucrările să înceapă anul acesta, astfel încât partea de nord-vest a monumentului să poată fi deschisă publicului în 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.
Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/